Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχουμε τον τρόπο εναντίον του ιού, λέει ο ΠΟΥ, αρκεί να είμαστε συνεπείς

ευρώπη
20 Απριλίου 2021 / 17:30

Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε ότι ο Kόσμος έχει τα «εργαλεία για να θέσει υπό έλεγχο αυτήν την πανδημία μέσα σε λίγους μήνες, εάν τα εφαρμόσουμε με συνέπεια και δίκαιο τρόπο».

- Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με την ασφάλεια ενός εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson, μετά από αναφορές θρόμβων αίματος μεταξύ ατόμων που το έκαναν.

- Η Ελλάδα έχει αναστείλει την προγραμματισμένη διάθεσή της για το εμβόλιο Johnson & Johnson, έως ότου ο EMA αποφανθεί σχετικά.

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει αρκετές δόσεις εμβολίου για τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο Επίτροπος εσωτερικών αγορών, Thierry Breton.

- Η Ελβετία έχει επεκτείνει την ικανότητα εμβολιασμού της ανοίγοντας κέντρα μαζικού εμβολιασμού σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γενεύης και της Λωζάνης, που το καθένα έχει την ικανότητα να εμβολιάζει περισσότερα από 2.000 άτομα την μέρα.

- Η Ιρλανδία κατέγραψε τις πρώτες τρεις περιπτώσεις της παραλλαγής που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου ιών της χώρας, Cillian De Gascun.

- Η ομάδα του κρίκετ της Νέας Ζηλανδίας είπε ότι όλοι οι παίκτες της, που θα πάνε στην Αγγλία για αγώνες το καλοκαίρι θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου.

- Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Olivier Veran δήλωσε ότι θα προτιμούσε την περιφερειακή χαλάρωση των μέτρων παρά μια εθνική άρση της στρατηγική, επειδή ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλό επίπεδο σε ορισμένες περιοχές.

- Η Ρωσία ανέφερε 8.164 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 379 άτομα, για να αυξήσουν τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 106.307.