Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίξτε την ψυχαγωγία, στηρίξτε τους ανθρώπους της τέχνης, ζητούν οι Ιταλοί

ευρώπη
18 Απριλίου 2021 / 16:50

Οι εργαζόμενοι του θεάτρου διαμαρτυρήθηκαν στην Piazza del Popolo της Ρώμης, ζητώντας το άνοιγμα των χώρων ψυχαγωγίας της χώρας και την υποστήριξη περισσότερων εργαζομένων στις τέχνες.

• Η Γερμανία πραγματοποίησε μνημόσυνο την Κυριακή για σχεδόν 80.000 θύματα της πανδημίας, σεβόμενη τον πόνο των θρηνουσών οικογενειών των νεκρών από τη λοίμωξη και εκείνων που πέθαναν συνεπεία των περιορισμών.

• Φαίνεται πιθανό να μολυνθεί κάποιος εκ νέου με ένα διαφορετικό στέλεχος του COVID-19! Υπήρξαν τέτοια περιστατικά, επιβεβαίωσε η Susan Hopkins, η επικεφαλής ιατρική σύμβουλος για το Εθνικό Σύστημα Δοκιμών και Ανίχνευσης Υπηρεσιών Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

• Η Γαλλία θα επιβάλει αυστηρή 10ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Βραζιλία από τις 24 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής που βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού το Σάββατο.

• Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία μειώθηκε, δήλωσε το υπουργείο Υγείας το Σάββατο. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι 5.877 άτομα βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 το Σάββατο, 37 λιγότερα από ό, τι την Παρασκευή.

• Περισσότερες από 600.000 πρώτες και δεύτερες δόσεις εμβολίου COVID-19 χορηγήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

• Η ρυθμιστική αρχή της Νοτίου Αφρικής συνέστησε στην κυβέρνηση να άρει την αναστολή χορήγησης εμβολίων COVID-19 της Johnson & Johnson, δεδομένου ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

• Η Ρωσία κατέγραψε επιπλέον 8.632 περιπτώσεις κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα σε 4.702.101. Η χώρα ανέφερε επίσης 389 θανάτους, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό σε 105.582.