Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ‘Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας καταδικάζει την ξενοφοβία & τον ρατσισμό

Πρόσφυγες
04 Οκτωβρίου 2016 / 13:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ‘Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας καταδικάζει κάθε ξενοφοβική και ρατσιστική δήλωση ή εκδήλωση που αφορά στα παιδιά διαφορετικής φυλής, θρησκείας και πολιτισμικής ταυτότητας.

Το σχολείο οφείλει να καλλιεργεί το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη εν γένει, καθώς και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Η φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία είναι επιβεβλημένη. Αποτελεί στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβασή τους στη μόρφωση, που θα τους επιτρέψει ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και κυρίως δεν θα επιτρέψει την περιθωριοποίησή τους, αλλά αντίθετα την ένταξή τους σε παρέες συνομηλίκων προσφέροντας μια μορφή κανονικότητας στη ζωή τους, εντάσσοντάς τους ομαλά στο νέο πολιτισμικό περιβάλλον, στο οποίο παρά τη θέλησή τους βρέθηκαν.
Είναι ανάγκη άμεσα, να δημιουργηθούν και να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις  για την παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης στα παιδιά των προσφύγων, με κρατική ευθύνη και πόρους από την Ε.Ε. χωρίς την εμπλοκή των Μ.Κ.Ο.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας στηρίζει την ικανοποίηση του βασικού αιτήματος των προσφύγων και των μεταναστών για τον τερματισμό του εγκλωβισμού τους και τη μετακίνησή τους στις χώρες του τελικού προορισμού τους.