Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαίρουν και ζητούν πλωτό πυροσβεστικό στον ΟΛΚΕ

κρουαζιερόπλοιο
13 Μαρτίου 2021 / 18:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγχαίρουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στο κρουαζιερόπλοιο, οι δυο βουλευτές Κερκύρας της αντιπολίτευσης.

Επισημαίνουν ως έλλειψη το γεγονός ότι δεν ελλιμενίζεται εδώ το πυροσβεστικό σκάφος και ζητούν την συγκρότηση πλωτής, πυροσβεστικής μονάδας.
 
Ο Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)
 
Δεν είναι δυνατόν ένα λιμάνι το οποίο δέχεται ετησίως 400 – 500 κρουαζιερόπλοια τα οποία μεταφέρουν 600.000 – 700.000 χιλιάδες ετησίως επιβάτες να μην διαθέτει ένα πλωτό πυροσβεστικό. Ένα πλωτό πυροσβεστικό και συγκρότηση πλωτής πυροσβεστικής μονάδας. Την Παρασκευή που έγινε το συμβάν, σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες περιμέναμε να έρθει το πλωτό πυροσβεστικό από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
 
Ο Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ)
 
Η δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, η μόνιμη εγκατάσταση στο λιμάνι πυροσβεστικού πλοιαρίου και η ενίσχυση των πυροσβεστικών σταθμών του νησιού, είναι αξιώσεις που έχουμε καταστήσει σαφείς, τόσο με υπομνήματα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας με την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τώρα, μετά κι από αυτό το συμβάν, έχει πειστεί και ο πιο δύσπιστος για την αναγκαιότητα ετούτα τα αιτήματα να βρουν άμεσης ανταπόκρισης.