Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαριλένα Μάστορα για τους εμβολιασμούς στα Διαπόντια

Κορωνοϊός
18 Φεβρουαρίου 2021 / 16:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της ΝΔ Κέρκυρας, Μαριλένα Μάστορα, έκανε την εξής δήλωση, σχετικά με τους επικείμενους εμβολιασμούς

κατά του covid-19 στα Διαπόντια: «Πιστή στη δέσμευσή μου και με γνώμονα την απεριόριστη αγάπη μου για τα Διαπόντια νησιά και τους ακρίτες μας, κατάφερα αυτό που ανακοίνωσα τη Δευτέρα, μετά τη συνάντησή μου με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.
 
Όπως δήλωσα, την Κυριακή ξεκινάει ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων Νήσων, αρχής γενομένης από το νησί του Μαθρακίου. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με παρουσία δική μου ως υπεύθυνη γιατρό του εμβολιαστικού Κέντρου Οθωνών και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, θα ξεκινήσουμε την εμβολιαστική διαδικασία σε όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19, με μια απλή τους δήλωση, χωρίς προϋπόθεση ηλικίας.
 
Η πρότασή μου αυτή, που έγινε παρουσία της υφυπουργού κατά την επίσκεψη της στην Κέρκυρα, βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον υπεύθυνο της Υγειονομική μας Περιφέρειας, και υποστηρίζεται άμεσα με την υλοποίησή της. Το πρόγραμμα του εμβολιασμού αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.
 
Προσωπικά θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν την πρότασή μου για άμεσο εμβολιασμό των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και προνομίων, οι οποίοι «φυλάνε Θερμοπύλες» και η καθημερινότητά τους είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης, καθώς αντιμετωπίζουν καταστάσεις που για όλους τους υπόλοιπους θεωρούνται δεδομένες, όσον αφορά στα βασικά, την ηλεκτροδότηση, την συγκοινωνία, την ιατρική περίθαλψη, την υγεία κ.α
 
Έτσι λοιπόν, στο επίκεντρο όλης της Ελλάδας θα βρεθούν από την Κυριακή και μάλιστα για έναν σπουδαίο σκοπό, αυτόν του εμβολιασμού τους. Ως υπεύθυνη γιατρός του εμβολιαστικού Κέντρου Οθωνών, ως υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της ΝΔ, ως πολιτευτής του κόμματος, μα πάνω από όλα ως άνθρωπος, πάντα θα φροντίζω και θα αγωνίζομαι για την καλύτερη διαβίωση των ακριτών μας και θα διεκδικώ για όλους τους πολίτες, όσα δικαιούνται».