Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη για διαδοχικές απόπειρες ληστείας

Σύλληψη
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθη την Πέμπτη στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 31χρονος άνδρας για διαδοχικές απόπειρες ληστείας και άλλα αδικήματα.

Η δράση του εντοπίστηκε σε δύο απόπειρες ληστείας με την χρήση μαχαιριού κατά τις οποίες τραυμάτισε ελαφρά τα θύματα του,  καθώς και μία ακόμη υπόθεση κλοπής.
 
Ειδικότερα, ο 31χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια εκτεταμένων ερευνών, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αναπτύξει συστηματική δράση στην διάπραξη ληστειών με την χρήση αυτοσχέδιου μαχαιριού, στην πόλη της Κέρκυρας.
 
Συγκεκριμένα, τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται αφορούσαν την απόπειρα ληστείας σε βάρος ζευγαριού, ενός 31χρονου και μιας 30χρονης, το βράδυ της Τετάρτης (21-09-2016), στη πόλη της Κέρκυρας, κατά την οποία τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι τον 31χρονο, χωρίς να καταφέρει να τους αφαιρέσει κάτι.
 
Επιπλέον σε μια ακόμη αντίστοιχη περίπτωση το ίδιο χρονικό διάστημα, επιχείρησε να αφαιρέσει από ένα 21χρονο, χωρίς να τα καταφέρει, μια ηλεκτρονική συσκευή (tablet) καθώς και χρήματα, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι.  
 
Από την περαιτέρω αξιολόγηση των αστυνομικών ευρημάτων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 31χρονου και σε μία υπόθεση κλοπής, το απόγευμα της Πέμπτης (08-09-2016) στην πόλη της Κέρκυρας, κατά την οποία αφαίρεσε χρήματα και ένα ρολόι, από υπάλληλο επιχείρησης.
 
Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, δύο μεταλλικές λάμες (κοπίδια), ένα ζευγάρι γάντια και άλλα αντικείμενα.
 
Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 
 
      
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.