Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Εφημερίδων για το βανδαλισμό στην Συνείδηση Αγρινίου

ΣΗΠΕ
22 Σεπτεμβρίου 2016 / 20:45

ΑΘΗΝΑ. Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Αγρινίου η οποία σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια εφημερίδα που φιλοξενεί τη φωνή της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας να γίνεται στόχος και εξιλαστήριο θύμα θερμοκέφαλων ατόμων που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η αστυνομία στάθηκε ανίκανη να υπερασπιστεί ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο υπηρετεί την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών του τόπου σε διαρκή βάση. 
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας μας στους συναδέλφους της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και απευθυνόμενοι προς κάθε κατεύθυνση, βεβαιώνουμε ότι: 
-Κάθε δυσκολία μας κάνει δυνατότερους και πιο αποφασισμένους για το λειτούργημα που επιτελούμε
-Κάθε εσκεμμένο ή τυφλό χτύπημα μας υπενθυμίζει το σπουδαίο ρόλο του περιφερειακού Τύπου να ενημερώνει, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες 
Ο περιφερειακός Τύπος δεν είναι οι υπολογιστές και τα γραφεία. Είναι το βήμα του δημοκρατικού διαλόγου των πολιτών στην Περιφέρεια και αυτό δεν μπορεί να το υπονομεύσει κανείς.