Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιεξουσιαστές πετροβόλησαν εφημερίδα στο Αγρίνιο!

Αντιεξουσιαστές
20 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:52

ΑΓΡΙΝΙΟ. Μια συνηθισμένη πορεία αναρχικών την Κυριακή, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, πέρασε μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας Συνείδηση και του ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικά και χωρίς αιτία πετροβόλησε τη τζαμαρία με αποτέλεσμα να σπάσει και να απειληθεί με τραυματισμό ο δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα.

Η επικεφαλής της εκδοτικής επιχείρησης, Ν. Σαμαρά καταγγέλει ότι ενώ η Αστυνομία κατά κανόνα βρισκόταν σε τέτοιες περιπτώσεις μπροστά από τις εγκαταστάσεις της, αυτή την Κυριακή δεν το έπραξε. Προσθέτει ακόμα ότι η Συνείδηση δεν ασκεί προκλητική δημοσιογραφία έναντι οποιουδήποτε και με αυτό ως δεδομένο, η απορία για τον βανδαλισμό είναι ακόμα μεγαλύτερη, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι σε όποια άλλη περίπτωση θα δικαιολογούταν. Για το γεγονός εξέδωσαν ανακοινώσεις τα πολιτικά κόμματα, που καταδικάζουν.
H Oργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο Γραμματέας Π. Ζέρης, δηλώνει την αντίθεσή της  «σε κάθε επίθεση βίας και καταστροφής» , με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση». Με αφορμή πρόσφατη επίθεση σε γραφεία τοπικής εφημερίδας στην πόλη μας εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός χώρος είμαστε αντίθετοι σε κάθε επίθεση βίας και καταστροφής. Σε αυτή την βάση καταδικάζουμε και τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας ‘’Συνείδηση’’ και του ραδιοφωνικού σταθμού ‘’Δυτικά F.M.’’, στη διάρκεια της οποίας κινδύνευσαν εργαζόμενοι. Τέτοιες επιθέσεις αποτελούν χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου, στην πολυφωνία και στον πλουραλισμό.
Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τη χθεσινή βίαιη συμπεριφορά αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» και του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Δυτικά FM» στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν, μάλιστα, και ανθρώπινες ζωές.
 
Το σχόλιο της εφημερίδας για την Αστυνομία
 
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τις διαδοχικές γκάφες της τοπικής αστυνομίας. Δε φτάνει που «επέτρεψε» με τη στάση της, οι αντιεξουσιαστές να τα κάνουν γης μαδιάμ στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» και του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και να κινδυνεύσει μάλιστα εργαζόμενος δημοσιογράφος, η φαρσοκωμωδία δεν έχει τελειωμό. Εκ των υστέρων και μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, μόλις σήμερα το πρωί, εθεάθησαν επί της Τάσου Παπαστράτου αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου να αναζητούν υλικό από κάμερες! Δύο σχεδόν δηλαδή 24ωρα μετά. Εύγε! Μιλάμε για κορυφαία αντανακλαστικά και αμεσότητα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μ αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες ώρες στο Αγρίνιο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Την ίδια στιγμή μάλιστα, οι έχοντες τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της τοπικής αστυνομίας, αντί να δώσουν εξηγήσεις, βγαίνουν κι από πάνω ζητώντας και τα ρέστα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να πλασάρουν στην τοπική κοινωνία -στην οποία είναι έκθετοι- ότι όλα τα έκαναν καλά, ενώ δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ήδη τα στοιχήματα μάλιστα για την επόμενη πορεία αντιεξουσιαστών στις 17 Νοεμβρίου δίνουν και παίρνουν στην πόλη μας. Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!!!