Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το επίδομα ειδικού σκοπού των μουσικών φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
10 Δεκεμβρίου 2020 / 20:40

Την ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Για ποιους λόγους μεγάλο ποσοστό των μουσικών που δικαιούνται το επίδομα ειδικού σκοπού δεν λαμβάνουν την σχετική αποζημίωση, ρωτούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη. Την ερώτηση συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές επισημαίνουν «Είναι σαφές, ότι από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας. Η κυβέρνηση αφού αρχικά αδιαφόρησε για την τύχη αυτών των ανθρώπων, προέβλεψε μια διαδικασία οικονομικής στήριξης των μουσικών, από την οποία όμως αποκλείεται ένα σημαντικό ποσοστό των δικαιούχων.

Είναι υποχρέωση του κράτους να επιδείξει την αναγκαία πρόνοια και αλληλεγγύη σε όλους όσους πλήττονται και σε ότι αφορά τους καλλιτέχνες και δη τους μουσικούς η κυβέρνηση παρουσιάζεται ιδιαίτερα απρόθυμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει οικονομικά τους δυσανάλογα πληττόμενους πολίτες αυτής της κατηγορίας».