Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξέγερση της νεολαίας στα Τίρανα ύστερα από τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό

δολοφονία
10 Δεκεμβρίου 2020 / 11:19

Απέκλεισαν κυβερνητικά κτήρια και το Γραφείο του πρωθυπουργού. Τι δήλωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΙΡΑΝΑ. Ο άτυχος νέος βγήκε να πάρει τσιγάρα. Οι αστυνομικοί που επιτηρούν τους πολίτες λόγω της απαγόρευση του κορονοϊού, ισχυρίζονται ότι τον κάλεσαν κι αυτός δεν αντέδρασε. Τον κυνήγησαν και τον πυροβόλησαν! Έπεσε νεκρός, επιστρέφοντας σπίτι του. 20 μέτρα πριν φτάσει και μπει μέσα. Ήταν 25 χρόνων. Οι αντιδράσεις της νεολαίας άμεσες, πολιόρκησαν κυβερνητικά κτήρια και το Γραφείο του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΤΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερίον Μπράτσε δήλωσε σήμερα ότι "η δολοφονία του Κλόντιαν Ράσα είναι ποινικό έγκλημα, διερευνητέο μα βάση τον ποινικό νόμο", ενώ η βαρβαρή βία απόψε στα Τίρανα δεν είναι δικαιοσύνη.
 
"Η δολοφονία του Klodian Rasha είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Είναι μια τρομερή απώλεια για την οικογένειά του, τους γονείς πρώτα, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συντρόφους του! Είναι ανεξίτηλο στίγμα γι 'αυτούς, οπότε οποιαδήποτε παρηγοριά δεν αγγίζει καν τον πόνο τους. Κάθε δολοφονία απαιτεί δικαιοσύνη και θα υπάρξει δικαιοσύνη». 
Ωστόσο, συνέχισε Brace, ένα πράγμα που θέλω να πω τώρα είναι, πως αυτός ο φόνος δεν είναι πολιτικός, ούτε ζητήθηκε ούτε διατάχθηκε από την κυβέρνηση ή από κανέναν πολιτικό σε αυτήν ".
Είπε επίσης ότι «η βία κατά της Αστυνομίας δεν είναι και πάλι δικαιοσύνη! "Κάθε Οργανισμός έχει τις δύσκολες μέρες του."
 
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λ. Μπάσα δήλωσε από τον Αυλώνα, όπου βρίσκεται: Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που προσέδωσαν βαρβαρότητα και σκληρότητα σε κάθε δράση της κυβέρνησης
«Χθες ήταν η ημέρα της νεολαίας, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, είναι μια μέρα που πρέπει να τιμήσουμε και να θυμόμαστε τη δράση της και στις πιο σκοτεινές μέρες. Έφερε αλλαγή στο έθνος μας, έφερε ελπίδα, έφερε φως, αλλά χθες χτυπήθηκε επίσης σκληρά από ένα τρομερό γεγονός, από τη δολοφονία του Κλόντιαν Ράσα, 25 ετών", είπε.
«Ο πρωθυπουργός, ο υφισταμένος του, ο οποίος αν είχε νήμα αξιοπρέπειας θα είχε παραιτηθεί, ή αν είχε στάλα συμπόνιας, ο Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είχε απολύσει τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να το πράξει, διότι ο εμπνευστής αυτής της βαρβαρότητας, αυτής της αλαζονείας, αυτής της περιφρόνησης για την αξιοπρέπεια, για την ανθρώπινη ζωή, για τη ζωή των νέων είναι ο ίδιος. Το κακό έχει πάει στο μυαλό, οπότε πρέπει να ξεριζωθεί», κατέληξε ο Basha.