Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα Κοινότητας Κάτω Κορακιάνας κατά παραχώρησης δημοτικής έκτασης

Κάτω Κορακιάνα
04 Nov 2020 / 16:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψήφισμα από την Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας, με το οποίο ζητείται από το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά στην παραχώρηση δημοτικής έκτασης

έναντι χρηματικού ανταλλάγματος στην εταιρεία «Corfu Gardens».

Αναλυτικά το ψήφισμα των κατοίκων και φορέων της Κοινότητας της Κάτω Κορακιάνας έχει ως εξής:

«Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας

Ψήφισμα

Προς την Δήμαρχο, τον Πρόεδρο & το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κατά την προγραμματισμένη Συνεδρίαση την Τετάρτη 4 Νοέμβρη.


Η Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας, οι φορείς που την εκπροσωπούν και οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν στην έκτακτη συνάντηση σήμερα ημέρα Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020 για την αυριανή συζήτηση και λήψη απόφασης γνωμοδοτικού χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σχετικά με την «Έγκριση μετατροπής της υποχρέωσης της Εταιρείας «Corfu Gardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ» της παραχώρησης εδαφικής έκτασης, σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» με το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ δηλώνουμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης εδαφικής έκτασης σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού έναντι οιοδήποτε ύψους χρηματικού τιμήματος, προσφέρει η ως άνω αναφερόμενη εταιρεία.

Ως εκ τούτου ΖΗΤΑΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να λάβει υπόψη του την βούληση της Κοινότητας μας και των Κατοίκων της και να λάβει σχετική ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΜΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1ον  Γνωρίζετε ήδη, όπως σας το έχουμε επισημάνει κατά την εδώ επίσκεψή σας προ ολίγων εβδομάδων, ότι στην κοινότητα μας αφενός μεν ασκούνται έντονες οικιστικές και περιβαλλοντικές πιέσεις κατά μήκος που παραλιακού μετώπου αυτής και αφετέρου ότι είναι ζωτικής σημασίας για εμάς η ύπαρξη ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ που να αξιοποιούνται προς όφελος των κατοίκων της Κοινότητας.

2ον  Σας δηλώνουμε επιπλέον ότι είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε το μέγεθος του ζητήματος. Δεν πρόκειται για τέσσερα, πέντε ή επτά στρέμματα γης αλλά για πολλαπλάσιο αριθμό στρεμμάτων, και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της Κοινότητας μας.

Κατά συνέπεια σας επαναλαμβάνουμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στο να ανταλλάξετε χώρο που δικαιούται ο Δήμος έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και σας δηλώνουμε την πρόθεση μας να μην το επιτρέψουμε. Γνώμη μας είναι ότι εφόσον θα ασκηθούν περεταίρω οικιστικές πιέσεις στην περιοχή αυτή θα πρέπει να συνοδεύονται από παραχώρηση χώρου ο οποίος θα είναι δημόσιος και όχι έναντι χρηματικού τιμήματος, ιδιωτικός.

Ζητάμε επίσης την κατοχύρωση όλων των κάθετων δρόμων από την περιοχή Λιμνη μέχρι τον Κεφαλόυψο, προς την θάλασσα. Επίσης την δημοσίευση των χαρτών και όλων των πολεοδομικών σχεδίων και την παράδοση τους σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και στο τοπικό συμβούλιο Κ. Κορακιάνας.

Να γνωμοδοτήσει επί των θεμάτων το Τεχνικό Επιμελητήριο και ΕΤΕΜ Παρτ. Κέρκυρας.

Να γίνει ευρύτατος διάλογος με πλατιά ενημέρωση του λαού για το θέμα αυτό και κατά συνέπεια όλων των παραπάνω, την απόσυρση του θέματος».