Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ογδόντα κρούσματα Covid19 στα Γιάννενα σε διάστημα δύο εβδομάδων

Ιωάννινα
05 Οκτωβρίου 2020 / 12:28

Στα 29 κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου, ήλθαν να προστεθούν ακόμα 51 μέχρι χθες 4 Οκτωβρίου

ΗΠΕΙΡΟΣ.  Ογδόντα κρούσματα κορωνοϊού σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν επιβεβαιωθεί στα Γιάννενα χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι συρροές από τη δομή της Αγίας Ελένης καθώς χρονικά είχαν προηγηθεί.

Η πρώτη μικρή έκρηξη ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου όταν είχαν επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα και από την ημέρα εκείνη η παρουσία της περιοχής στον χάρτη γεωγραφικής κατανομής είναι καθημερινή.

Δύο φορές μάλιστα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, στις 28 Σεπτεμβρίου όπου επιβεβαιώθηκαν στα Γιάννενα δώδεκα κρούσματα και στις 2 Οκτωβρίου όπου επιβεβαιώθηκαν δέκα κρούσματα.

Η πρώτη αύξηση κρουσμάτων συνδέθηκε με το Συρράκο. Άνθρωποι που είχαν επισκεφθεί το χωριό επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκαν θετικοί.

Το τελευταίο τριήμερο αυτό που καταγράφεται είναι μεγάλη διασπορά Covid19 στην πόλη, με κρούσματα εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και σε διαφορετικές ηλικίες.

Η αγωνία μεγαλώνει καθώς η πανδημία έχει αγγίξει και τους πλέον ευαίσθητους και ευάλωτους χώρους, αυτούς των γηροκομείων που λειτουργούν στην πόλη.

Κατά την τελευταία βδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 51 κρούσματα.

Από τις 20 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στο Νομό είχαν επιβεβαιωθεί 29 κρούσματα.


πηγή:  Epiruspost.gr