Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακίνητο για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ζητά ο Δήμος Κ. Κέρκυρας

Δημοπρασία
14 Αυγούστου 2020 / 10:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για μίσθωση ακινήτου από το Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας,

στο οποίο θα στεγαστεί το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων». Καλούνται, οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης έως την 7/09/2020 και ώρα 11.00 π.μ.   
Περιγραφή του μισθίου
  1. Για τη στέγαση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων– ΚΗΦΗ στη Δ.Κ Κερκυραίων, ή Δ.Κ. Αλεπούς ή Δ.Κ. Καναλίων είναι αναγκαία η ύπαρξη κατάλληλου κτιρίου .
Το προς μίσθωση ακίνητο για τη στέγαση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων– ΚΗΦΗ θα φιλοξενεί ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα(κινητικές δυσκολίες ,άνοια κ.λ.π.). Οι απαιτούμενοι χώροι πρέπει να είναι σύμφωνοι με το άρθρο 3»Τεχνικές Προδιαγραφές όπως αυτές αναφέρονται στο ΦΕΚ 1397/22-10-2001 «Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων».
Συγκεκριμένα πρέπει:
  • Να είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, του κτιριοδομικού Κανονισμού-κατηγορία χρήσης «Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια» καθώς και του εκάστοτε ισχύοντα κανονισμού πυροπροστασίας.
  • Να βρίσκεται σε αστική περιοχή και συγκεκριμένα  στη Δημοτική Κοινότητα Κερκυραίων ή στη Δημοτική Κοινότητα Αλεπούς ή στη Δημοτική Κοινότητα Καναλίων.
  • Να έχει οικοδομική άδεια ή άλλο πιστοποιητικό ή βεβαίωση νομιμότητας υφιστάμενου κτιρίου από την αρμόδια Πολεοδομία ή Πολεοδομικό γραφείο
  • Το γήπεδο να είναι ομαλό με μικρές κλίσεις
  • Όλοι οι χώροι να είναι προσπελάσιμοι από όλους τους χρήστες και να έχουν δάπεδο αντιολισθιτικό που να καθαρίζεται εύκολα.
  • Το πλάτος των διαδρόμων κυκλοφορίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,50 m.και της θύρας εισόδου 1,20 m.
  • Να έχει επάρκεια ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνικής σύνδεσης, θέρμανσης, αποχέτευσης των χώρων που θα απασχολούνται τα ηλικιωμένα άτομα
  • Ο πίνακας του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι εφοδιασμένος με αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη.
Οι χώροι που πρέπει να διαθέτει κατ’ελάχιστον είναι :
  • Αίθουσα υποδοχής-αναψυχής-συγκέντρωσης 50 τ.μ. για 25 άτομα
  • Γραφείο νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε άμεση οπτική επαφή με τον ως άνω χώρο.
  • Χώρος Ανάπαυσης τουλάχιστον 40τ.μ.
  • Αίθουσα για χρήση κουζίνας
  • Θέρμανση σε όλους τους χώρους.
  • Τέσσερα WC με προθάλαμο και ένας χώρος με ντουζιέρα με ειδική διαμόρφωση ώστε να εξυπηρετούνται και άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η ντουζιέρα μπορεί να είναι και μαζί με ένα WC.Πλήρης εξοπλισμός WC(λεκάνη, καζανάκι ,μικρός νιπτήρας) .Στον προθάλαμο να υπάρχει νιπτήρας. Όλοι οι τοίχοι να είναι επενδυμένοι με πλακίδια πορσελάνης τουλάχιστον 1,60 μέτρα από το τελειωμένο δάπεδο. Το δάπεδο να είναι κατεξοχήν αντιολισθιρό με κλίση 2% προς τα σιφόνια απορροής.
  • Τήρηση των όρων προσβασιμότητας των ατόμων ΑΜΕΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ
Να διαθέτει πρόβλεψη οριζόντιας προσβασιμότητας  (σύνδεση πεζοδρομίου με είσοδο, προσβάσιμη είσοδος, προσβασιμότητα εσωτερικών χώρων, διαδρομές ισόπεδες ή με ράμπες, ικανοποιητικό άνοιγμα θυρών κ.λπ.)

Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα της Προέδρου είκοσι (20)  ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, στον πίνακα ανακοινώσεων του  Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας, στην ιστοσελίδα του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α (www.okppdk.gr).
 
Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί είκοσι μέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας  σε δύο (2) ημερήσιες τοπικές εφημερίδες  και μια  (1) εβδομαδιαία  νομαρχιακή εφημερίδα.
 
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας τις εργάσιμες ημέρες  και ώρες 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. Τηλέφωνο 2661022989 FAX2661081874  ταχ. δ/νση  3 χλμ.Εθν. Λευκίμμης, Τ.Κ. 49132.
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι την  προηγούμενη του διαγωνισμού  ημέρα
 
Η Πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.
 
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ