Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξαν το μονοπάτι στο Μεροβίγγλι

Οθωνοί
10 Αυγούστου 2016 / 12:09

ΟΘΩΝΟΙ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Με ιδιωτική πρωτοβουλία και βοήθεια πολλών Οθωνιωτών, ομογενών και φίλων του νησιού των Οθωνών, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του μονοπατιού μήκους 1,5 χιλ. προς την κορυφή του όρους "Ημεροβίγλι" (Μεροβίγγλι), του υψηλότερου σημείου του νησιού (390 μετρά).

Η ιδέα αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς σκοπό την αντικατάσταση ή τη διόρθωση του έργου της δημοτικής αρχής, αλλά με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της περιοχής, της διαδρομής και γενικότερα του νησιού. Φυσικά με τρόπο που δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα! Οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού πλέον έχουν εύκολη πρόσβαση στη κορυφή του όρους ώστε να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο που μας χαρίζει ο τόπος μας αλλά και μια πανοραμική εικόνα του νησιού με φόντο το Ιόνιο και την Αδριατική. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την εικόνα του νησιού μας και δίνουν περαιτέρω ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης. Ακόμη, κεντρίζουν το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο πεζοπορικός και ο περιηγητικός τουρισμός κ.ά. Την κοινή επιθυμία μας για την διάνοιξη του μονοπατιού στήριξαν οικονομικά χωριανοί' αλλά και άλλοι Οθωνιώτες και φίλοι του νησιού, οι οποίοι έμαθαν για την ενέργεια αυτή και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, ελπίζοντας έτσι πως οι ενέργειες αυτές θα βρουν υποστηρικτές στο μέλλον, θα κληροδοτήσουν την αγάπη για τον τόπο μας στις επόμενες γενεές και θα γεννήσουν την επιθυμία για παρόμοιες δράσεις με σκοπό την ανάδειξή του.
Οι συμμετέχοντες: 1.ΛΟΥΜΠΗΣ ΣΤΑΘΗΣ 2.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΥΡΤΟΥΛΗΣ) 3.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΣΙΜΗΣ (ΚΑΤΣΙΝΑΚΛΕΣ) 4.ΘΩΜΑΣ ΚΑΣΙΜΗΣ (ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΣ) 5.ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΥΤΡΟΥΛΗΣ) 6.ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΣΠΟΥΡΓΟΣ) 7. ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΕΧΗ (ΜΠΟΤΣΟΛΗ) 8.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΛΟΥΜΠΗΣ) 9. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΥΡΤΟΥΛΗΣ) 10.ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΥΡΤΟΥΛΗΣ) 11. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΥΡΤΟΥΛΗΣ) 12. ΚΑΤΕΧΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΠΛΑΣΤΉΡΑ ) 13. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΑΜΠΑΤΕΣ) 14. ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ (ΚΕΝΤΡΟΣ) 15. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΝΤΙΟΣ) 16. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΝΤΙΟΣ) 17. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΝΤΙΟΣ) 18. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΗΣ (ΣΙΝΕΒΗΣ) 19. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΠΟΤΣΟΛΗΣ) 20. ΜΑΡΙΝΟ ΜΙΛΟΣ 21. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΣΙΜΗΣ 22. ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ,ΑΓΑΘΗ ΑΡΓΥΡΟΥ,ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, MAYSSA HALLOWAY (ΜΠΡΟΔΕΡ) 23. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ (ΜΑΝΙΑΒΙΝΗΣ) 24. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ (ΜΕΡΙΚΑΣ) 25. ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ