Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηχάνημα μοριακής ανάλυσης για τεστ COVID στο Κέντρο Υγείας Πάρου

ΠΑΡΟΣ
13 Μαΐου 2020 / 17:35

Με μηχάνημα μοριακής ανάλυσης ανίχνευσης του κορωνοϊού, θα είναι εφεξής εξοπλισμένο το Κέντρο Υγείας Πάρου

Το Κ.Υ. Πάρου είναι μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας μας, το οποίο απέκτησε δικό του μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων* για τον κορωναϊό. Παρόμοια μηχανήματα είναι ήδη σε λειτουργία στη Λέσβο κ.α.

Η  συσκευή έχει ήδη τοποθετηθεί και έχει γίνει και η παρουσίασή της από τους τεχνικούς, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν τα τεστ.

Η αγορά έγινε έπειτα από δωρεά των κατοίκων της Αντιπάρου και προήλθε ύστερα από συνάντησή τους με τον δήμο του νησιού.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «[…] η ομάδα των δωρητών προχώρησε σε δωρεά κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 200.000€, για την ενίσχυση των κεντρικών δομών υγείας της χώρας, αλλά και για την υποστήριξη της προσπάθειας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας και να προστατευτεί η υγεία του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών των νησιών μας.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά θα διατεθεί σε δύο μέρη:

Κεντρικά, με τη χορηγία στο ΕΚΑΒ δύο Καψουλών/Φορείων για την αεροστεγώς ασφαλή αερομεταφορά νωσούντων ασθενών από COVID 19.

Τοπικά, για τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου με ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς που θα βγάζουν ακριβή αποτελέσματα σε 45 λεπτά, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες έκτακτων περιστατικών και ιατρικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών (…)”.

ΣΗΜ: Η φωτογραφία είναι από το νοσοκομείο Καλαμάτας, που έχει εγκατασταθεί το μηχάνημα

Πηγή: http://fileleutheros.net