Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πανδημία & οι επιπτώσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας την Παρασκευή (8/5)

Δημοτικό Συμβούλιο
06 Μαΐου 2020 / 15:18

Ενημέρωση από τη Δήμαρχο για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της, αλλά και συζήτηση των προτάσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της μεθαυριανής ειδικής συνεδρίασης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μεθαύριο, Παρασκευή, 8 Μαΐου, στις 15:00, συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, που εστάλη από το προεδρείο του σώματος στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, η τηλε-συνεδρίαση θ' αρχίσει στις 15:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00.

Πρόκειται για την 12η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, θα είναι ειδική και στην ημερήσια διάταξή της περιλαμβάνει -έπειτα από αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης- ενημέρωση από την Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που ήδη έχει λάβει, αλλά κι εκείνα που προτίθεται να λάβει μελλοντικά, η Δημοτική Αρχή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως επίσης και για τις πολιτικές στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Επίσης θ' ακουστούν οι προτάσεις και τοποθετήσεις όλων των παρτάξεων στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων αυτής σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία.

Αναλυτικά τα αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πάνω στα οποία θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν ως εξής:

Από την Παράταξη «Κέρκυρα να Ζεις»: «Απαλλαγές δημοτικών τελών και φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Από την Παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα»: «Δράσεις και Παραλείψεις του Δήμου και Δέσμη μέτρων οικονομικής και θεσμικής στήριξης που διεκδικούμε από την Κυβέρνηση α) για επιβίωση των πληγέντων και χειμαζόμενων κοινωνικών τάξεων και ομάδων, κυρίως της μικρομεσαίας τάξης, εξ αιτίας των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας στην οποία έθεσε η Κυβέρνηση όλη τη χώρα για τον κορωναϊό και β) άμεση στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγεία, γ) η επόμενη ημέρα».

Από την Παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση Φωνή – Δημότες για Διαφάνεια»: «Οι κύριες παράμετροι της πανδημίας».

Από την Παράταξη «Η Κέρκυρα Ψηλά»: «Πανδημία και συμπεράσματα: δεν είμαστε άτρωτοι, αναγκαίος ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, αλληλεγγύη».

Από την Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων»: «Μέτρα προστασίας από την πανδημία και τις συνέπειές της. Ανάγκη στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Από την Παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα»: «Θέσεις ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid 19».

Από την Παράταξη «Κέρκυρα 180ο»: «Προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού».

Από την Παράταξη «Κερκυραϊκή Συμμαχία»: «Υλοποίηση μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού».

Από την Παράταξη «Κέρκυρα Αλλαγής»: «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της υγείας».