Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδρούν στο άνοιγμα των σχολείων οι καθηγητές - Στάση εργασίας

ΟΛΜΕ
05 Μαΐου 2020 / 16:57

Τρίωρη στάση εργασίας την πρώτη μέρα που έχουν κληθεί να επιστρέψουν, κήρυξε η ΟΛΜΕ, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να αναθεωρήσει την απόφαση.

ΑΘΗΝΑ. Με στάση εργασίας την ημέρα που το υπουργείο Παιδείας καλεί τους καθηγητές να παρουσιαστούν στα σχολεία, απαντά η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη σχετική οδηγία και θεωρώντας πως δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά.
Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 6 Μαΐου για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως πρώτο βήμα αντίδρασης, τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για το κατατεθέν νομοσχέδιο.

Επιπλέον, επισημαίνει πως εάν το ΥΠΑΙΘ δεν ανακαλέσει την απόφαση να παραστούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία από αυτήν τη βδομάδα «καλούμε όσους συναδέλφους ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου».

Καλεί παράλληλα τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη την τρέχουσα βδομάδα και να καταγράψουν εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων με βάση το σχετικό υπόμνημα της ΟΛΜΕ (30.4.20) και τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Προαναγγέλλει πως σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις:

«-Να αποσταλεί άμεσα επιστολή από το σύλλογο διδασκόντων στους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών, που θα τους ενημερώνει για όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.

-Να αποσταλεί επιστολή στις ΔΔΕ με τις καταγεγραμμένες ελλείψεις που αφορούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, απευθύνοντάς τους επίσημο ερώτημα για το αν και με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου τους. Κανένα σχολείο να μην συνεχίσει την λειτουργία του, αν δεν λάβει επίσημη ενυπόγραφη απάντηση από τη ΔΔΕ, που να διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, από τη λειτουργία του σχολείου, παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις».