Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες καταγγελλίες Πολάκη για σκανδαλώδεις διαδικασίες προμηθειών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

6η ΥΠΕ
02 Μαΐου 2020 / 18:42

Τις καταγγελλίες έκανε από τον λογαριασμό του στο f/b, καλώντας για άλλη μια φορά τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια να επιληφθεί του θέματος και να αποπέμψει τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη.

ΑΘΗΝΑ. Σε νέες καταγγελίες για σκανδαλώδη διαχείριση προμηθειών από τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προχώρησε ο πρ. αν. υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης. Τις καταγγελλίες έκανε από τον λογαριασμό του στο f/b, καλώντας για άλλη μια φορά τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια να επιληφθεί του θέματος και να αποπέμψει τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη.

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, η καταγγελία αφορά σε προμήθεια στολών κατά 150% ακριβότερες απ' όσο τις προμηθεύτηκε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Μάλιστα η ανάδοχος εταιρεία φαίνεται κατά τον πρώην υπουργό να ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσα σε 15΄της ώρας ενώ υπήρχε προθεσμία κατάθεσης προσφορών τεσσάρων ημερών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρ. υπουργός είχε καταγγείλλει και τη διαδικασία προμήθειας μασκών από την 6η ΥΠΕ, που κατά τον ισχυρισμό του, χάλασε εξαιτίας της δημοσιοποίησης των δεδομένων από τον ίδιο. Αρθρογράφησε μάλιστα σχετικά και στην Αυγή. Ο Π. Πολάκης επισημαίνει ότι αν αυτά τα υλικά είχαν μπει στη διατίμηση, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχαν περιθώρια συμπεριφορών, που καταγγέλλονται.

Τις καταγγελίες του πρ. υπουργού δημοσιοποίησε και η Ομάδα Υγείας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε δεν είχε υπάρξει κάποια απάντηση από τον υπουργό Υγείας ούτε την 6η ΥΠΕ.