Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όχι μια αλλά εννιά πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

παμε
27 Απριλίου 2020 / 18:19

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ των άλλων: «Η επίθεση που κλιμακώθηκε από τις αρχές Μαρτίου, πριν ακόμα κλείσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις, με την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία να χτυπάει κόκκινο, συνεχίστηκε με τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα ταξικά Σωματεία του νησιού μας, οι άλλες ταξικές δυνάμεις διοργανώνουμε την Πρωτομαγία στις 11 το πρωί τις παρακάτω συγκεντρώσεις-δράσεις:
Εργατικό Κέντρο: Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων.
Σαρόκο: Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων.
Πεζόδρομος (Γ. Θεοτόκη): Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ανουντσιάτα: Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Γαρίτσα (Λίγερη): Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων.
Μαντούκι (νέος κόμβος λιμανιού-Τελωνείο): Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων.
Σιδάρι (κόμβος): μηχανοκίνητη πορεία (Π.Α.ΜΕ., ΟΓΕ)
Λευκίμμη (ποτάμι): Π.Α.ΜΕ.
Μωραΐτικα (κόμβος): Π.Α.ΜΕ».
 
Το πλαίσιο
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ των άλλων: «Η επίθεση που κλιμακώθηκε από τις αρχές Μαρτίου, πριν ακόμα κλείσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις, με την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία να χτυπάει κόκκινο, συνεχίστηκε με τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας. Να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στον Μάρτη έγιναν 145.000 απολύσεις. Η δε "επανεκκίνηση" που έχουν προετοιμάσει είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματικών.
Η πείρα που έχουμε από την προηγούμενη 10ετή οικονομική κρίση είναι τεράστια. Όπως τα μνημονιακά μέτρα έτσι και τα νέα (ΠΝΠ), που θα "γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων" κατά τον πρωθυπουργό, αποτελούν βαθιά αντεργατικά, ταξικά μέτρα και όλα τους φέρουν την υπογραφή των εκμεταλλευτών μας.
Το σχέδιο της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων είναι να πάρουν "εξιτήριο" από την πανδημία και από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Προϋπόθεση για να το υλοποιήσουν είναι η μόνιμη "καραντίνα", η δουλειά χωρίς δικαιώματα, η βαρβαρότητα δίχως τέλος για τους εργαζόμενους. Με λίγα λόγια, να πληρώνουμε μια ζωή οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση.
"Βγαίνοντας από το σπίτι" μπαίνουμε με πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας στη μάχη για κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών».