Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού (video)

πρωθυπουργός
13 Απριλίου 2020 / 16:48

«Έχουμε θέσει έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο πόλεμος όμως, δεν κερδήθηκε ακόμη».

«Έκτακτο επίδομα 400€ στους μακροχρόνια άνεργους - Σταδιακή η επιστροφή στην κανονική ζωή - Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους - Δεν σταματάει η ανόρθωση του ΕΣΥ - Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η εμπιστοσύνη προς το κράτος - Αυτή είναι η κρισιμότερη εβδομάδα στη «μάχη» με τον κορωνοϊό», τόνισε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός


ΑΘΗΝΑ.  Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την προσπάθειά του και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση.

«Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η ανόρθωση του ΕΣΥ δεν σταματάει. Θα προσθέσουμε αμέσως νέες κλίνες ΜΕΘ. Η πανδημία υποχωρεί, αλλά πρέπει να μας βρει το Φθινόπωρο έτοιμους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην ψηφιακή αλλαγή που συντελείται στο δημόσιο, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις αποδεικνύονται ευέλικτες, ενώ στην παιδεία διεξάγονται με επιτυχία μαθήματα εξ αποστάσεως.

«Με την υπεύθυνη στάση σας δαμάσατε το πρώτο κύμα του ιού», είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τους εργαζόμενους (καθαριότητα, ταχυμεταφορές, υπαλλήλους στα σούπερ μάρκετ), που κρατούν την κοινωνία όρθια με τη δουλειά τους.

«Το λαμπερό τους πρόσωπο, είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης», τόνισε.

«Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η εμπιστοσύνη προς το κράτος. Αποδείχθηκε ότι το κράτος πρέπει να αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητά του».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε, έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους, και έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί, αλλά και στην ύφεση που θα έρθει.

«Στην προηγούμενη επικοινωνία μας είχα πει ότι στη μάχη με τον κορονοϊό, είχα πει ότι ο Απρίλιος ειναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Αυτή η εβδομάδα, θα είναι η πιο κρίσιμη. Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως Πάσχα της αγάπης και της ευθύνης. Με τη στάση μας θα δικαιώσουμε όμως την ουσία του Πάσχα. Τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Μένουμε σπίτι βγαίνουμε νικητές», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα θα ανοίξουν, αλλά αυτό θα γίνει πάντα με τη συμβουλή των ειδικών.

«Το πιστεύω, είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε καλή Ανάσταση.