Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθησυχαστική για το κρουαζιερόπλοιο και η δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο

κρουαζιερόπλοιο
04 Μαρτίου 2020 / 19:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες σχετικά με τα δημοσιεύματα αγγλικών ιστοσελίδων, που έκαναν αναφορά για κρούσμα κορονοϊού στο πλοίο που φθάνει στην Κέρκυρα, την Πέμπτη.

Η δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Τουρισμού, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, επισημαίνοντας πως το κρουαζιερόπλοιο πήρε απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, λαμβάνοντας πιστοποιητικό υγείας από τον γιατρό του πληρώματος. Συνέχισε λέγοντας πως βρίσκεται σε επαφή με το ΟΛΚΕ τονίζοντας πως ο επόπτης Υγείας του νόμου θα λάβει πιστοποιητικό υγείας πριν αποβιβαστούν οι επιβάτες.
Μάλιστα η Δήμαρχος δήλωσε πως μένει έκπληκτη από το γεγονός πως τα δημοσιεύματα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας μια ημέρα πριν το πλοίο φτάσει στη Κέρκυρα ενώ τις προηγούμενες ημέρες το πλοίο είχε δέσει χωρίς πρόβλημα σε άλλες πόλεις (Πειραιά, Ηράκλειο, Κατάκολο) της Ελλάδας, διερωτώμενη αν πρόκειται για ένα είδος "τουριστικού πολέμου" που δέχεται η Κέρκυρα.