Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα καρπούζι το χειμώνα - Εορτή Αγ. Θεοδώρας και Αγίου Βλασίου 10 & 11 Φεβρουαρίου

καρπούζι
10 Φεβρουαρίου 2020 / 08:31
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα της εορτής Αγ. Θεοδώρας και Αγίου Βλασίου είναι το εξής: Παραμονή της εορτής,

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11: 00π.μ. θα ανοιχτεί η Ιερή Λάρνακα της Αγίας και θα αρχίσει το προσκύνημα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30μ.μ. θα αρχίσει ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου θα αναγνωστεί το συναξάρι της Αγίας Θεοδώρας.
Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7:15π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και ευλόγησης καρπουζιού προς τιμήν του Αγίου Βλασίου και εν συνεχεία η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5:30μ.μ. θα ψαλεί η Ιερή Παράκληση της Αγίας Θεοδώρας μετά Χαιρετισμών και Εγκωμίων κατά το κερκυραϊκό ύφος (ντόπια).
Από την περασμένη εβδομάδα όπως κάθε χρόνο,  οι πιστοί ετοίμασαν τα καρπούζια ευλογίες προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, που μοιράζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Μητροπολιτικό Ναό ανήμερα της εορτής του, 11 Φεβρουαρίου. Φέτος στην εκδήλωση αυτή πήραν μέρος και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέλη της Νεανικής σύναξης του Ναού.


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.