Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Λευκίμμη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΠΟΑΣΥ
01 Φεβρουαρίου 2019 / 15:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους συναδέλφους τους στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης επισκέφθηκε το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετέβη και συνεδρίασε, χθες στην Κέρκυρα, όπως είχε προαναγγείλει στο πρώτο Γενικό Συμβούλιο του νέου έτους, ενημερώνοντας τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις για την τακτική που ακολουθεί η Εκτελεστική Γραμματεία, υπό το βάρος των οξυμένων προβλημάτων των συναδέλφων τους.
Όπως αναφέρει το ΔΣ σε σχετικό δελτίο τύπου «Αυτή τη φορά, η σκανδαλώδης παρατεταμένη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων από τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν η αιτία της μετάβασης στην πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων και της νέας παρέμβασης της Ομοσπονδίας μας, που τελικά είχε θετική έκβαση».

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκο Μποζίκη, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή όταν παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι μόνο βρέθηκε κοντά στους συναδέλφους αλλά με σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, το ανέδειξε ως μείζον πολιτικό ζήτημα, απαιτώντας την επίλυσή του από αυτούς που το δημιούργησαν.

Ενημερώνοντας στη συνέχεια το ΔΣ, ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε το πρωί της Πέμπτης με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αποδεσμεύονται από την προσεχή Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019. Τόνισε δε ότι η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να δικαιώνει τον αγώνα των αστυνομικών, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι παρούσα έτσι ώστε αν ανατραπεί η προαναφερόμενη απόφαση είτε αν τυχόν προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα, να προβεί εκ νέου σε κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια. Κατέστησε μάλιστα σαφές, στέλνοντας συγκεκριμένα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεσμεύεται προσωπικά, να είναι και πάλι «παρών».

Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δικαστικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας με οικονομικό περιεχόμενο και ειδικότερα στο δικαστικό αγώνα της Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών αλλά και για την αναδρομική διεκδίκηση των δώρων και του επιδόματος αδείας. Ενημέρωση έγινε παράλληλα και για τα τρέχοντα θέματα, όπως η συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Μετάβαση στη Λευκίμμη

Την επομένη ημέρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μαζί με αντιπροσωπεία του ΔΣ, μετέβησαν στη Λευκίμμη, διαπιστώνοντας από κοντά τις άθλιες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους λόγω της καταπόνησης και των κινδύνων που έχουν βιώσει. Ειδικότερα, πέριξ και εντός του ΧΥΤΥ, κατά το χρόνο της επίσκεψης, εκτελούσαν υπηρεσία Διμοιρίες Υποστήριξης Δ.Α. Άρτας & Βοιωτίας, ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης και τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. 

Τέλος, στο πλαίσιο της επικοινωνίας και ενημέρωσης, το προεδρείο συναντήθηκε με τον ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παπανικολάου και τον Διευθυντή της Δ.Α. Κέρκυρας,  Αστυνομικό Διευθυντή Σπυρο Αλαμάνο.