Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις αρχές του συνδυασμού του «Η Κέρκυρα ψηλά» παρουσίασε ο Σπύρος Νεράντζης (photos-video)

Σπύοος Νεράντζης
01 Φεβρουαρίου 2019 / 11:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναβάθμιση της εθελοντικής του κίνησης σε πολιτική διεκδίκηση για τη δημαρχία της Κέρκυρας,

ανακοίνωσε σήμερα ο Σπύρος Νεράντζης, επικεφαλής των δράσεων «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα». Την παρουσίαση των αρχών της ιδρυτικής του διακήρυξης έκανε στην αίθουσα της Νομαρχίας μαζί με μέλη του συνδυσμού του. 
Ανάμεσα στους φίλους και υποστηρικτές που παρευρέθηκαν στην επίσημη «πρώτη» του, ήταν και ο γραμματεάς του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης «Αλεύχιμον» Γιάννης Πανδής. 
Σε αυτήν την πρώτη φάση παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές του συνδυασμού «Η Κέρκυρα ψηλά», ο οποίος σύμφωνα με όσα ο είπε ο Σπύρος Νεράντζης, δεν έχει κομματικές ή οικονομικές εξαρτήσεις, ούτε πολιτική στήριξη.
«Είμαστε ενεργοί πολίτες, οι οποίοι αρνούμαστε να δεχθούμε την κατάσταση που βιώνουμε και όντας ερωτευμένοι με τον τόπο μας, θα την αλλάξουμε»




Οι αρχές του συνδυασμού «Η Κέρκυρα ψηλά»:

Η Αυτοδιοικητική συνείδηση, ανεξάρτητα από τις κομματικές καταβολές της καθεμίας και του καθενός
Ο σεβασμός στην δημοκρατία και την ελευθερία, η αποδοχή στην διαφορετικότητα και η αυτονόητη εναντίωση σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού.
Η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η λογοδοσία
Η συμμετοχή των δημοτών
Η συνεργασία των αιρετών για την επίτευξη των στόχων
Η ανάληψη ευθύνης και η τόλμη για τον κοινό στόχο.
Η θεσμική ανάδειξη του εθελοντισμού
Η αρμονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την επίτευξη της αποτελεσματικής λειτουργίας του δήμου
Σε ευαίσθητους τομείς όπως κοινωνικής ωφέλειας η αποκλειστική διαχείριση παραμένει στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το λεπτομερές, εφαρμόσιμο και επικεντρωμένο σε κάθε έναν τομέα ξεχωριστά πρόγραμμά, θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Σχηματικά αφορά:

1. Οργάνωση υπηρεσιών – Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
2. Ανάπτυξη υποδομών
3. Οικονομική Ανάπτυξη (τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, διασυνδέσεις παραγωγικών τομέων)
4. Κοινωνική συνοχή (υγεία, Τρίτη ηλικία, πρόνοια)
5. Παιδεία – πολιτισμός
6. Περιβάλλον και Αειφορία (καθαριότητα – πράσινο – φυσικοί πόροι)
7. Νεολαία, κινήματα και εθελοντισμός
8. Διαφάνεια – λαϊκή συμμετοχή

Διαχείριση απορριμμάτων

Εκτός από τις βασικές αρχές της κινήσής του, μίλησε και για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα θέμα, με το οποίο, ως γνωστόν, ασχολείται εθελοντικά, εδώ και αρκετά χρόνια. 
«Τελευταίο αφήσαμε το σημαντικότερο μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα των απορριμμάτων. Στον τομέα αυτόν δεν περιοριζόμαστε σε προτάσεις
Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία αρκετών συμπολιτών μας και εφαρμόζοντας τον τοπικό και εθνικό σχεδιασμό στην διαχείριση απορριμμάτων και με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, έχουμε ήδη ξεκινήσει την οργάνωση δικτύου ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Είναι σε λειτουργία ήδη 18 γωνίες ανακύκλωσης με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ενώ ήδη πάνω από 3000 κάδοι ανακυκλώσιμων προϊόντων δεν πήγαν ούτε στην Λευκίμμη, ούτε στο Τεμπλόνι αλλά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης εκτός Κέρκυρας. Τις επόμενες μέρες, ξεκινάμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημα των οργανικών αποβλήτων στων χώρων εστίασης σε τμήμα του ιστορικού Κέντρου της πόλης μας. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθειά μας. Η Κέρκυρα για εμάς είναι μία ανιδιοτελής σχέση, στην οποία δίνουμε, χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα. Να σταματήσουμε να είμαστε υπερήφανοι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά να δράσουμε ώστε και οι απόγονοί μας να είναι υπερήφανοι για εμάς. Είναι ώρα να βρεθούμε όλοι οι εραστές του τόπου μας και να συνεχίσουμε το ταξίδι του έρωτα μας».




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.