Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ, ξανά στην Κέρκυρα οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

ΠΟΑΣΥ
21 Δεκεμβρίου 2018 / 14:51

ΑΘΗΝΑ. Το θέμα των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων τους τονίζει το ΔΣ της Πανελλήνας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωσή τους για τις αποφάσεις της συνεδρίασης, θίγουν το θέμα της παρέλευσης της προθεσμίας που είχε ορίσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για την απομάκρυνση των αστυνομικων δυνάμεων από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Ως Ομοσπονδία συνεχίζουμε απτόητοι τη δράση μας υπερασπιζόμενοι τόσο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες υπηρεσίας και διαβίωσης. Συνακόλουθα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να κάνουμε πράξη αυτό που μας ζήτησαν οι συνάδελφοί μας που συνεχίζουν να αποσπώνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις έδρες τους σε μέτρα τάξης και ασφάλειας στην περιοχή της Λευκίμμης, εφόσον παρήλθε η προθεσμία των 15 ημερών που είχε ορίσει η ίδια η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, κατά τη συνάντησή μας, περί τα μέσα Νοεμβρίου, χωρίς να έχουν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΔΣ αφού συζήτησε το θέμα, συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου και αποφάσισε ομόφωνα αν δεν αλλάξει η κατάσταση, να υπάρξει εντός του Ιανουαρίου επιτόπια διαμαρτυρία όλων των μελών του».