Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση μομφής Καρδακάρη κατά Τόμπρου

ΣΥΡΙΖΑ
29 Οκτωβρίου 2018 / 19:13

Αφορμή, η τοποθέτηση Μαγκαντάνη αντί της παραιτηθείσας, Αλ. Μεταλληνού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, Τάσου Τόμπρου προχώρησε η Όλγα Καρδακάρη.
Το σκεπτικό, αφορά στο γεγονός ότι, όπως αναφέρει η ίδια, μετά την πρόσφατη παραίτηση της Αλεξάνδρας Μεταλληνού από μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τόμπρος τοποθέτησε στη θέση της τον Γιάννη Μαγκαντάνη και όχι την ίδια. Όπερ, κατά την κ. Καρδακάρη, συνιστά παράβαση του καταστατικού.
Όπως σημειώνει, δε, «όταν τον ρώτησα γιατί δε σέβεται και δεν εφαρμόζει το καταστατικό, μου απάντησε ότι δε με βλέπει συχνά και γι’ αυτό θα βάλει τον κ. Μαγκαντάνη».
Απαντώντας σ’αυτό το τελευταίο, η κ. Καρδακάρη σημειώνει πως «λόγω των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων μου, ως εκλεγμένο μέλος της ΟΣΕΑΔΕ της Ομοσπονδίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, απουσιάζω αρκετές ημέρες το μήνα από την Κέρκυρα και δεν μπορώ πάντα να παρευρίσκομαι στις συνεδριάσεις». Ενώ, αφού χαρακτηρίζει την κίνηση Τόμπρου ως, επί της ουσίας, διαγραφή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, «αδικαιολόγητα και αυθαίρετα», καταλήγει:
«Δεν μπορεί ο Συντονιστής της Ν.Ε Τάσος Τόμπρος να παρακάμπτει τις εκλογές και το καταστατικό και να “διορίζει” όποιον του αρέσει, φτιάχνοντας μία ομάδα δική του. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να παραμένει συντονιστής και να διαλύει το ΣΥΡΙΖΑ».