Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις δήμους προτείνει για την Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ Μελιτειέων

διάσπαση Δήμου Κέρκυρας
05 Οκτωβρίου 2018 / 10:54

Σύσκεψη μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων Ν. Κέρκυρας, διεξήχθη στα Βραγκανιώτικα

Επιστολή Μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων 
 
Σε μια ευρεία σύσκεψη μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων Ν. Κέρκυρας, που διεξήχθη στα Βραγκανιώτικα, συζητήσαμε διάφορα θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, που λογικά εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Όμως, εκείνο που τελικά μονοπώλησε την κουβέντα μας ήταν η καθημερινότητα του δημότη και πώς, άλλωστε, να μην την μονοπωλήσει όταν και ο πιο καλοπροαίρετος επισκέπτης ή κάτοικος αυτού του νησιού βλέπει γύρω του ένα αδιόρθωτο χάλι, βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη και όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Είναι μάταιο και πραγματικά άστοχο να απαριθμήσουμε ένα προς ένα ό,τι αρνητικό βλέπουμε γύρω μας. Το μόνο θετικό που επικαλούμαστε (τρομάρα μας!) υποκριτικά είναι η Κέρκυρα του Πολιτισμού και της UNESCO! Αλίμονο!
Περάσαμε από τον “ Καποδίστρια” στον “Καλλικράτη” και ίσως φτάσουμε στον “Κλεισθένη”, ακόμη και στον “Ικτίνο”, όμως το μεγάλο πρόβλημα της Κέρκυρας παραμένει: εγκατάλειψη και απαξίωση.
Ίσως ορισμένοι ισχυριστούν ότι για την ανάπτυξη ενός τόπου παίζουν καθοριστικό ρόλο τα άτομα που εκλέγονται για να ασκήσουν εξουσία. Ότι οι δημοτικοί άρχοντες οφείλουν να είναι ανιδιοτελείς, με αποκλειστικό κίνητρο την επιθυμία τους να προσφέρουν στον τόπο τους, να διαθέτουν φαντασία και να είναι δημιουργικοί και αποφασιστικοί. Και, πράγματι, έτσι είναι. Υπάρχουν δήμοι στην επικράτεια που “κεντάνε”.
Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι για το αρμόδιο Υπουργείο. Κάθε τόπος έχει την ιδιαιτερότητά του, πόσο μάλλον ένας υπερμεγέθης νησιωτικός Δήμος -όπως της Κέρκυρας- με τη διασπορά και την ιδιαιτερότητα του πληθυσμού, τη μορφολογία του εδάφους, με διαφορετική παραγωγική δομή, αγροτιά, τουρισμό, κλπ.
Έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να σκύψετε λίγο παραπάνω στο πρόβλημα των νησιωτικών δήμων και ειδικότερα της Κέρκυρας, από την άποψη ότι η κατάτμηση του σημερινού ενιαίου Δήμου σε τρεις θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση, μπας και πάρει τα πάνω του το έρμο το νησί μας.
 
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Μέλη και φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ε. Μελιτειέων