Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων. Τα θέματα

Δημοτικό συμβούλιο
13 Μαΐου 2016 / 18:49

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Την Τετάρτη 18/5/2016 και ώρα 19.30 πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΘΩΜΑ ΜΠΕΓΚΑ
1.      Τροποποίηση της αριθ. 236/2015  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικής με ορισμό μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών».
2.      Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ιωαννιτών και του αναπληρωτή του, στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Η Μέριμνα»».
 
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Εισηγητής: κ. Νικ. Γκόλας, Αντιδήμαρχος
3.      Έγκριση εφαρμογής εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην οδό Σπηλαίου της Δ.Κ. Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών.
4.      Τροποποίηση χρήσεων γης του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑΒΙ).
5.      Έγκριση κανονιστικής πράξης περί άδειας μουσικών οργάνων και της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα του Δήμου Ιωαννιτών.
 
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Θωμάς Γιωτίτσας, Αντιδήμαρχος
6.      Αποδοχή γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Ιωάννη Κάντζιου σχετικά με την εκκαθάριση της ΑΔΕΙ & Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της Εκθέσεως Εκκαθαριστή  της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων.
7.      Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Βαρκό» της Τ.Κ. Ασβεστοχωρίου του Δήμου Ιωαννιτών.
8.      Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Λοτζέτο Αγ. Μαρίνας» της Τ.Κ. Κρύας του Δήμου Ιωαννιτών.
9.      Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Μάντρα - Μοναστήρι» της Τ.Κ. Κρύας του Δήμου Ιωαννιτών.
10.  Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Ροδάνια» της Τ.Κ. Κρύας του Δήμου Ιωαννιτών.
11.        Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Τσουκαρέλια» της Τ.Κ. Ασβεστοχωρίου του Δήμου Ιωαννιτών.
12.        Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση  σχολικού κλήρου  που βρίσκεται στην θέση «Κολοκυθιά» της Τ.Κ. Μπιζανίου του Δήμου Ιωαννιτών.
13.        Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγροτεμαχίου εκτάσεως 10 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στην θέση «Σκοπάς» της Τ.Κ. Πεδινής  του Δήμου Ιωαννιτών.
14.        Διαγραφές οφειλών από αυθαίρετα & Εισφορά σε χρήμα –Επιστροφή ποσού  511,38 ευρώ ως αχρεωστήτως  εισπραχθέντος και ψήφιση πίστωσης ποσού   511,38 €.
15.        Παράταση μείωσης ενοικίου για το δημοτικό ακίνητο στην οδό Ανεξαρτησίας.
16.        Καταβολή αποζημίωσης  στην Αθανασούλη Αγγελική  του Δημητρίου  του κλάδου ΥΕ Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου  λόγω συνταξιοδότησης. 
17.        Αποδοχή χρηματοδότησης του Υπ. Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), των «Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρίες» (ΚΕΔΗΦ).
18.        Αποδοχή χρηματοδότησης του Υπ. Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ 055).
19.        Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2016.
20.        Αποδοχή γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου  κ. Ιωάννη Κάντζιου,  σχετικά με την διερεύνηση πρότασης εξωδικαστικού συμβιβασμού δυνάμει της υπ’ αριθμ. 21491/1837/5-4-2016 αίτηση της Κ/ξιας «Διεθνής Ηπειρωτική Τεχνική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία –Γ. Βογιατζής» προς το Δήμο Ιωαννιτών.
21.        Έγκριση εξώδικου συμβιβασμού για τον καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας της ιδιοκτησίας με ΚΑ 0204018 στο Ο.Τ. 11 του εγκεκριμένου ΡΣ Σταυρακίου του Δήμου Ιωαννιτών(Θεοχάρης Καμηνάς).
22.        Τροποποίηση / συμπλήρωση της υπ. Αρίθ. 68/2016 Α.Δ.Σ. με θέμα: «Έγκριση σύναψης δημόσιας σύμβασης για αποκομιδή απορριμμάτων στην Δ.Ε. Παμβώτιδας»
23.        Ακύρωση του υπ. αρίθ. 0768 Α Χ.Ε.Π. (Δικαιούχος Κοσμάς Κοσμάς του Ιωάννη).
24.        Έγκριση διενέργειας διαπραγμάτευσης για την εργασία με τίτλο: «Συντήρηση Εφαρμογών Λογισμικού (OTS)».
25.        Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγροτεμαχίου εκτάσεως 4,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στην θέση «Φτεριώνα» της Τ.Κ. Μουζακαίων  του Δήμου Ιωαννιτών.
26.        Λήψη απόφασης για αξιοποίηση των Γραφείων του Κληροδοτήματος Ελένης Ζωγράφου στην Αθήνα (Αγ. Κων/νου 2 και Πλ. Ομονοίας 10) και ανάκληση της υπ. Αριθ. 216/2009 Α.Δ.Σ.
27.        Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για την κάλυψη πολιτιστικών αναγκών Δ.Ε. Ιωαννίνων.
 
28.        Ορισμός εκκαθαριστή της Δημ. Επιχείρησης "Κοινοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νήσου Ιωαννίνων" και καθορισμός αμοιβής.
29.        Έγκριση διενέργειας προμηθειών με τίτλο: Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και περιφερειακών συσκευών.
30.        Προμήθεια ανταλλακτικών Μηχανημάτων Πρασίνου.
 
 
ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
31.        Έγκριση της αριθ. 54/2016 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός  Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με θέμα: «Έγκριση Πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου Ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας 2 μηνών για τις ανάγκες των Δομών του Ν.Π.Δ.Δ.  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών»
Εισηγητής: κ. Φιλ. Τσουμάνης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
32.        Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015 και έκθεσης διαχείρισης του Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι.)
Εισηγητής: κ. Γ. Παπαδιώτης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
33.        Καθορισμός εξόδων παράστασης του Προέδρου του Δ.Σ.  του Ν.Π.Δ.Δ. «Σπήλαιο Περάματος» έτους 2016.
Εισηγητής: κ. Νικ. Σαρακατσάνος, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
 
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ,
ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
Εισηγήτρια:  κ. Παρ. Τσίλη, Πρόεδρος ΔΕΠ
 
34.    Κατανομή πίστωσης 331.510,00 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016 για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων (Β΄ κατανομή).
 
35.    Υποβολή πρότασης για ίδρυση Τμήματος Ένταξης (Τ.Ε.)  1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
 
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Εισηγητής :  κ. Δημήτριος Κατηρτσίδης, Αντιδήμαρχος
36.    Έγκριση  έκτακτης κάρπωσης του δημοτικού  δάσους  Κατσικά.
37.    Έγκριση ταφής πτωματικών παρασκευασμάτων.  
 
 
 
 
 
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Εισηγητής:  κ. Αθαν Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος
38.        Έγκριση ψήφισης πίστωσης για φιλοξενία στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
39.        Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας των Αντιδημάρχων κ. κ. Αθαν. Μανταλόβα και Γεωργίου Βίνη στην Αθήνα.
40.        Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 723/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με υποβολή αιτήματος παραχώρησης στο Δήμο ακινήτων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης Α.Ε. (πρώην στρατιωτικών φυλακών Ιωαννίνων).
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ              
Εισηγητής:  κ. Γεώργιος Βίνης, Αντιδήμαρχος
 
41.        Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Αμπελοκήπων Δήμου Ιωαννιτών στα ΟΤ 295, 296, 307, ΚΧ307α και ΚΧ332, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν. 4315/2014 και εκδίκαση ενστάσεων κατά της αριθ. 297/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών που αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Ιωαννίνων στα ΟΤ 295, 296, 307 και 307α περιοχής Αμπελοκήπων.
 
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                 
Εισηγητής:  κ. Ιωάννης Λιόντος, Αντιδήμαρχος
 
42.        Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ιωαννιτών έτους 2016.
 
43.        Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών Τελικού (Τακτοποιητικού) του έργου: «Συντήρηση συνδετήριας οδού οικισμού Γαϊδουρόραχης με το δρόμο των Λογγάδων Βασιλικής» της Δ.Ε. Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών.
 
44.        Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Συντήρηση υποδομών Δ.Ε. Μπιζανίου».
 
45.        Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου: «Ανάπλαση οδού Κατσιμήτρου (συνέχεια οδού Σπηλαίου μέχρι 25ης Μαρτίου)» της Δ.Ε. Περάματος.
 
46.        Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων 2013 – 2014».
 
47.        Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλαιού Δημοτικού Σχολείου και Κοινοχρήστων χώρων εντός οικισμού Χαροκοπίου».
 
48.        Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Έργα υποδομής Δ.Ε. Παμβώτιδας».
 
49.        Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή δικτύου δομημένης καλωδίωσης στο κτίριο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών».
 
50.        Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αναβάθμιση τοπικής οδού σύνδεσης Δ.Δ. Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια».
 
51.        Ορισμός Επιτροπής για την Οριστική  παραλαβή του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς Αγ. Παρασκευή Περάματος».
 
52.        Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου : «Αποκατάσταση βατότητας σε δημοτικούς δρόμους» της Τ.Κ. Πλατάνου, Δ.Ε. Παμβώτιδας του  Δήμου Ιωαννιτών».
 
53.        Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου : «Αποκατάσταση ζημιών στην Αγία Μαρίνα Κρύας Δήμου Ιωαννιτών».
 
54.        Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών στο Δήμο Ιωαννιτών».
 
55.        Καθορισμός πλάτους πεζοδρομίων στην περιοχή νέας επέκτασης Ρυμοτομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεδινής.
 
56.        Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση συνδετήριας οδού οικισμού Γαϊδουρόραχης με το δρόμο των Λογγάδων Βασιλικής» της Δ.Ε. Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών.
 
 
ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
57.        Έγκριση έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Αντιδημάρχου κ. Παν. Κολόκα στο Παρίσι, για συμμετοχή σε πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
58.        Έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παπαδιώτη στη Θεσσαλονίκη.
 
59.        Έγκριση μετακίνησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χαρ. Μπρέχα στη Βέροια.
 
60.        Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και ψήφιση πίστωσης.