Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν προσέφυγε το ξενοδοχείο ούτε η Επιτροπή Πολιτών στο ΣτΕ αλλά οι «75» δημότες (update)

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
28 Ιουνίου 2018 / 12:09

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. (ΚΕΡΚΥΡΑ). Η πρωτοβουλία της προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης της Αποκεντρωμένης σχετικά με τον ΧΥΤΑ Νότου, δεν ανήκει στην Διεύθυνση του ξενοδοχείου Capo di Corfu διευκρινίζει η Σ. Λινάρδου, γενική διευθύντρια των Mayor Hotels & Resorts.

Η πρωτοβουλία πιστώνεται από κοινού στους 75 δημότες που την υπογράφουν, ανάμεσα στους οποίους είναι και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο. Η διευκρίνιση αυτή ευχαρίστως δημοσιεύεται προς άρση κάθε τυχόν παρεξήγησης. 

Ούτε η Επιτροπή προσέφυγε
 
Η Επιτροπή Πολιτών καταδικάζει την παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων στη περιοχή της Λευκίμμης προκειμένου να καταστείλουν την αντίσταση των πολιτών ενάντια στον παράνομο και καταστροφικό ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Καλούμε τον Δήμαρχο Κέρκυρας : 1) ζητήσει την ΑΜΕΣΗ αποχώρηση των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και 2) να υλοποιήσει άμεσα ΟΛΑ τα από τον Νόμο προβλεπόμενα έργα που απαιτούνται για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
Παράλληλα διευκρινίζουμε ότι, η προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης με αρ. 112608/6-6-2018 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, δεν έχει σχέση με την Επιτροπή μας και θεωρούμε ότι η απόφασή του ΔΕΝ ικανοποιεί με κανένα τρόπο, το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής: Όχι στη μάταιη και ατελέσφορη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Λευκίμμης.