Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για προβλήματα στην χορήγηση viza σε Ρώσους τουρίστες

ΠΑΣΟΚ
27 Απριλίου 2016 / 15:08

ΑΘΗΝΑ. Από τον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ανακοίνωση: Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε όλους τους τομείς και μαζί της πελαγοδρομεί και όλη χώρα. Προσφάτως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας (Ρώσικα ΜΜΕ) εικόνες ντροπής από τα visa centers στη Ρωσία, καθώς εκατοντάδες εν δυνάμει επισκέπτες μας σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές. Κανένα σχέδιο, καμία προετοιμασία!

Η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να στελεχώσει επαρκώς και εγκαίρως τα visa centers, πέρα από το ότι δυσφημίζει τη χώρα σε κρίσιμες τουριστικές αγορές (Ρωσία), καθώς κανείς που βλέπει αυτές τις εικόνες δεν πρόκειται να τολμήσει να αιτηθεί χορήγηση visa για τη χώρα μας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε tour operators, τουρίστες και επιχειρηματίες καθώς το ελληνικό προξενείο δεν προλαβαίνει να εκδώσει εγκαίρως της VISA (νέα βιομετρική θεώρηση), με ορατό πλέον τον κίνδυνο σημαντικού αριθμού ακυρώσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. 
Σε μια χρονιά, όπου αρκετούς μήνες πριν γνωρίζαμε ότι λόγω των διεθνών συγκυριών, η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία, θα είναι αυξημένη, η ελληνική κυβέρνηση, μη μπορώντας να ανταποκριθεί σε τίποτα, κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει αυτές τις αυξανόμενες ροές: Μηδενικός προγραμματισμός, κωλυσιεργία, αναποτελεσματικότητα, προχειρότητα, αδιαφορία. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα αυτονόητα. Δώστε λύσεις, πάρτε πρωτοβουλίες, πριν μας γυρίσουν την πλάτη ακόμη και στον τουρισμό!