Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε δυο τρεις μέρες πλήρης η εξομάλυνση της αποκομιδής των σκουπιδιών σ΄ όλο το νησί, λέει ο δήμαρχος

Κέρκυρα
30 Απριλίου 2018 / 12:53

Η καλύτερη δυνατή είσοδος στην φετινή τουριστική περίοδο, τουλάχιστον όσον αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης υπό την προεδρία του δημάρχου, Κ. Νικολούζου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πίεση που ασκείται στη δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία καθαριότητας για την αποκομιδή των σκουπιδιών είναι μεγάλη. Και γίνεται μεγαλύτερη λόγω της εποίσημης έναρξης τηξς τουριστικής περιόδου αυτήν την εβδομάδα, που ανοίγουν οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Για τον σκοπόν αυτόν συνήλθε ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι στο Γραφείο του δημάρχου με την συμμετοχή των εμπλεκομένων αντιδημάρχων ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν, κυρίως λόγω της σταδιακής όπως προκύπτει στελέχωσης της Υπηρεσίας καθαριότητας με τους επιλεχθέντες από τον ΑΣΕΠ υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Νικολούζο, άλλοι 11 έντεκα εργαζόμενοι αναμένεται να προστεθούν στο δυναμικό της Υπηρεσίας τις προσεχείς μέρες ενώ και οι εργολάβοι έχουν ήδη εγκατασταθεί και μαζεύουν σκουπίδια κυρίως από την από την ύπαιθρο Κέρκυρα, όπου σημειώνονται και οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Ο Κ. Νικολούζος πιστεύει ότι το αργότερο σε δυο - τρία 24ωρα, η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί.