Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκλήματα σε βάρος άμαχων Παλαιστινίων

Διπλωματική Αντιπροσωπεία
12 Απριλίου 2018 / 15:47

ΑΘΗΝΑ. Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, ανέφερε σε δηλώσεις του στο enimerosi.com ότι η κυβέρνηση του Κράτους της Παλαιστίνης καταδικάζει τα προμελετημένα και συστηματικά Ισραηλινά εγκλήματα σε ευρεία κλίμακα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού του Παλαιστινιακού λαού.

Ιδιαίτερα όσον αφορά την ένοπλη επίθεση εις βάρος των Παλαιστινίων διαδηλωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ειρηνική «πορεία της επιστροφής», με αφορμή την επέτειο της Μέρας της Γης που γιορτάστηκε στις 30 Μαρτίου 2018 σε όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, στην γραμμή των συνόρων που χωρίζει την Κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, και που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 μάρτυρες Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν πάνω από χίλια άτομα από τον άμαχο πληθυσμό την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων. Επίσης, στις 6 Απρίλιου σκοτώθηκαν άλλοι εννέα άμαχοι, ανάμεσα τους και ο φωτορεπόρτερ Γιάσερ Μουρταζα (30 ετών), ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου Ισραηλινού σκοπευτή παρόλο που φορούσε το ειδικό γιλέκο για τους δημοσιογράφους όπου αναγράφονταν η λέξη «PRESS» γεγονός που επισήμαναν όλα τα μέσα ενημέρωσης ακόμα και τα Ισραηλινά, επισημαίνοντας το βίντεο του ισραηλινού στρατού.
Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κράτους της Παλαιστίνης θεωρεί ότι η Ισραηλινή Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική νομική και ποινική ευθύνη για αυτά τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν και είναι επιτακτική η ανάγκη να παραπεμφθούν άμεσα και χωρίς καμιά καθυστέρηση οι δράστες και να εξασφαλιστεί η διεθνής προστασία για τον άμαχο λαό μας.
Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση του Κράτους της Παλαιστίνης χαιρέτισε τις δηλώσεις του Ύπατου Αρμοστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φατού Μπενσούντα, που στηρίζονται στους κανόνες του διεθνές δικαίου και του διεθνές ποινικού δικαίου σε ότι αφορά τα εγκλήματα του Ισραήλ ως πιθανά εγκλήματα πολέμου που υπάγονται στην συνθήκη της Ρώμης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του απαιτεί να δοθεί συνέχεια στις δηλώσεις της εισαγγελέα του ΔΠΔ με την διενέργεια άμεσων προκαταρτικών ερευνών για αυτά τα εγκλήματα, για να παραπεμφθούν οι δράστες στην διεθνή δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι εμπλεκόμενοι ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.