Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κατάσταση των κερκυραϊκών δρόμων αντικείμενο ειδικής σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών

δρόμοι
26 Μαρτίου 2018 / 10:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζεστάθηκε η ελπίδα ότι το «βομβαρδισμένο», κερκυραϊκό, οδικό δίκτυο μπορεί να βρει τον δρόμο της αποκατάστασής του. Το θέμα έθεσαν στον υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, δήμαρχος και περιφερειάρχης με αφορμή την επίσκεψή του εδώ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις της εθνικής γιορτής.

Αρχικώς, ο υπουργός συνομολόγησε με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών για την αναγκαιότητα μιας γενναίας παρέμβασης στο οδικό δίκτυο του νησιού. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, ο χρόνος της οποίας θα ορισθεί με την υπηρεσιακή οδό.
Σύμφωνα με πηγές αποδιδόμενες στη δημοτική Αρχή, η σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών με αντικείμενο την αποκατάσταση του κερκυραϊκού, οδικού δικτύου, αναμένεται να ορισθεί μέσα στη Μ. εβδομάδα, τη Μ. Τρίτη ή τη Μ. Τετάρτη.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος επί αντιδημαρχίας Τ.Υ., Ν. Αναστασόπουλου είχε ετοιμάσει μια προσέγγιση για την αντιμετώπιση του θέματος ύψους αρκετών εκατ. €. Ζητούμενο παραμένει η επάρκεια σε μελέτες ώστε να απορροφηθούν οι πόροι ακόμα κι αν υπάρξει η υπόσχεση της γενικής κυβέρνησης για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων εκτεταμένων παρεμβάσεων.