Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ για τις Μμε επιχειρήσεις το σωματείο πρακτόρων ΟΠΑΠ

οπαπ
13 Μαρτίου 2018 / 15:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Δεύτερης Διεθνούς Συνάντησης των Αθηνών που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με θέμα: «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας».

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ Κερκύρας Αρμενιάκος Νικόλαος καθώς κατέχει την θέση αντιπροσώπου στην ΓΣΕΒΕΕ απο την πανελλήνια ομοσπονδία πρακτόρων ΟΠΑΠ όπου είναι εκλεγμένος.
 Το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου παραβρέθηκα στην Διεθνή Συνάντηση όπου το παρών έδωσαν δεκάδες ομιλητές απο εκπροσώπους κοινωνικών φορέων καθώς και οι αρχηγοί κομμάτων οπως επίσης και η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση αυτή αλλά και το επόμενο διήμερο όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ είναι ότι θα πρέπει άμεσα να μειωθεί η φορολογία και οι εισφορές καθώς αυτές αποτελούν τροχοπέδι στην ανάπτυξη και άλλα και φυσικά στην βιοσημότητά τους.
Τόσο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας αλλά και ο προέδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκαν για την μείωση της φορολογίας.
Στα πλαίσια της συνάντησης τονίστηκε απο τα μέλη όλων τον επαγγελματιών ομοσπονδιών ότι θα πρέπει να δοθούν ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως επίσης τονίστηκε η ανάγκη επιδοτήσεων αυτών με λιγότερα γραφιοκρατικά κριτήρια.
Οι επιχειρήσεις των πρακτορείων ΟΠΑΠ είναι γνωστό οτι πληρώνουν πολύ μεγάλη εφορία και μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές. Είμαστε ένας κλάδος που οι εισφορές μας είναι τόσο μεγάλες που αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Επίσης είναι γνώστο ότι απασχολούμε χιλιάδες υπαλλήλους όμως δεν προβλεπεται καμία επιδότηση για τις δικές μας επιχειρήσεις.
Το σωματείο κάνει γνωστό όπως και η ομοσπονδία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτά μας τα προβλήματα άμεσα ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις.