Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηράκλειο: Δύο νέες καταδίκες για κακοποίηση ζώων

κακοποίηση ζώων
06 Μαρτίου 2018 / 17:26

Με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δύο άνδρες για κακοποίηση και θανάτωση ζώων.

Όπως γνωστοποίησε η «Ζωόφιλη Δράση», πρόκειται για δύο περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης σκυλιών, ενώ στη μία περίπτωση πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για τον βασανισμό και τη θανάτωση σκυλιού στις Μαλάδες από τον ιδιοκτήτη του, επέβαλε Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μετά από καταγγελία στην Ζωόφιλη Δράση.

Το ζωάκι επί πέντε ημέρες ήταν θύμα συνεχούς ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του. Εκείνη την ημέρα, ο ιδιοκτήτης κρέμασε με σκοινί σε ένα δέντρο το μικρούλι, το χτυπούσε με ένα ξύλο μέχρι που του έσπασε τα πόδια και τη λεκάνη και στη συνέχεια, ενώ ήταν ακόμα ζωντανό, το έλυσε και το έσερνε στο χώμα, μέχρι που το ζώο πέθανε.

Ο δράστης αναζητήθηκε μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε. Σήμερα, 2 χρόνια περίπου μετά, το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του για τον βασανισμό και την θανάτωση του ζώου.

Ποινή φυλάκισης 1 έτους, με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για τη θανάτωση μικρόσωμου σκυλιού στο χωριό Αρχοντικό Ηρακλείου, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το σκυλί πατήθηκε από 77χρονο και μάλιστα δύο φορές με το αυτοκίνητό του. Αυτό που έφερε την καταδίκη και ποινή για τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου, ήταν τόσο η μαρτυρία ενός στρατιωτικού μάρτυρα, όσο και η συμπεριφορά του κατηγορουμένου προς το δικαστήριο.

Η Έδρα τελικά έφτασε στο συμπέρασμα του επί τούτου τραυματισμού του ζώου, λόγω της διατήρησης κοτετσιού από τον ηλικιωμένο στην περιοχή, στο οποίο δέχονταν επιθέσεις τα πουλερικά από σκυλιά.
Πηγή: Efsyn.gr