Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και δεύτερος Κερκυραίος, ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς βραβεύτηκε στο «Χρυσοί Σκούφοι 2018»

Αλέξανδρος Κοσκινάς
27 Φεβρουαρίου 2018 / 14:40

ΑΘΗΝΑ. Ο Κερκυραίος και μάλιστα Αφριώτης Αλέξανδρος Κοσκινάς, ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα από την Κέρκυρα που βραβεύτηκε από τα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι 2018» μαζί με το εστιατόριο Tudor Hall.

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».



Αλέξανδρος Κοσκινάς 

Ο Chef de cuisine του King George, Αλέξανδρος Κοσκινάς μετά από πολύχρονη επιτυχημένη πορεία στην Ελληνική σκηνή των εστιατορίων απέκτησε δικαιωματικά τα ηνία του εστιατορίου Tudor Hall.

Έχοντας εργαστεί στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, καθώς και σε πολλαπλά πεντάστερα resorts, γνωρίζει τι σημαίνει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων του, έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια από πασίγνωστα εστιατόρια όπως το ‘Café de la Paix’ στο Παρίσι.

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς ειδικεύεται στην Ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις. Η καθημερινή του πρόκληση είναι η εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών από διάφορα μέρη της Ελλάδος με μία μοντέρνα παραλλαγή, προσπαθώντας να συνδυάσει την νοσταλγία και το συναίσθημα της σπιτικής κουζίνας με την φρεσκάδα και την κομψότητα της σύγχρονης.

Βασικό μυστικό της επιτυχίας του είναι η χρήση φρέσκων εποχιακών λαχανικών και πρώτων υλών. Όσοι έχουν δοκιμάσει τις δημιουργίες του μιλούν για αυθεντικές μυρωδιές και γεύσεις.

Βαθμολογία εστιατορίου Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
 
Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το Αθηνόραμα. Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, αριθμεί 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος.

Όταν μιλάμε για «Χρυσούς Σκούφους» ή «Βραβεία Ελληνικής κουζίνας» εννοούμε ένα πολύ εκτεταμένο σαφάρι απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός τεράστιου οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, το Αμύνταιο και τα Πομακοχώρια και καταλήγει στην Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σχοινούσα και τη Νότια Κρήτη.

Με πληροφορίες απο xrysoiskoufoi.gr