Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα υπουργεία με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

παυλίδης
08 Φεβρουαρίου 2018 / 16:43

ΑΘΗΝΑ. Συναντήσεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη 08/02/2018, οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης με τους εκπροσώπους των Σωματείων Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων,

στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό τον Υφυπουργού Ν. Μαυραγάνη και υπό τον Γενικό Γραμματέα Α.Νεφελούδη, αντίστοιχα. 
Ενώπιον του Υφυπουργού κ. Ν. Μαυραγάνη έγινε μεταξύ άλλων αναφορά σε θέματα όπως, της υποχρεωτικής τοποθέτησης ψηφιακών ταχογράφων στα τουριστικά λεωφορεία, καθώς η απουσία τους έχει ως αποτέλεσμα την εξαντλητική απασχόληση των οδηγών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Από τη μεριά του ο Υφυπουργός, τόνισε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για συνολική ψηφιοποίηση του τομέα των μεταφορών και έκανε ειδική αναφορά στην πρόβλεψη για υιοθέτηση του «SmartTachograph», τεχνολογίας, που αξιοποιεί τις δυνατότητες γεωεντοπισμού και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των αναλογικών διοδίων, θα καταστήσει το σύνολο των μεταφορών και των μετακινήσεων πιο αξιόπιστες, με άμεσες θετικές επιπτώσεις και στον τομέα της διασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών και ωραρίων εργασίας για τους οδηγούς λεωφορείων. 
Έγινε αναφορά στην ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων από τα ΚΤΕΟ, με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων από πεπαλαιωμένα οχήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας και τέλος στον εξορθολογισμό των ηλικιακών ορίων οδήγησης. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Α. Νεφελούδη, έγινε εις βάθος αναφορά σε θέματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών που χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο κλάδο, σε περιπτώσεις στρεβλώσεων που επηρεάζουν την ομαλή και δίκαιη λειτουργία του επαγγέλματος και στην ανάγκη περαιτέρω ελέγχων, που σε συνδυασμό με τη θέσπιση το προηγούμενο διάστημα των «ηλεκτρονικών βιβλίων δρομολογίων», θα αποτρέπουν τυχόν οδηγικές και εργοδοτικές παραβάσεις. Επιπλέον, τέθηκαν επιμέρους ζητήματα όπως, των τοπικών συμβάσεων εργασίας, θεμάτων που άπτονται της μισθοδοσίας και γενικά υπήρξε διάλογος γύρω από την εξεύρεση λύσεων σχετικά με την αποκατάσταση της κανονικότητας της εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.