Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου στο λιμάνι, μέσω της Περιφέρειας

υδατοδρόμια
07 Φεβρουαρίου 2018 / 08:33

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Υπό «διερεύνηση» με την συνδρομή νομικών από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και το Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου

και της εταιρεία Hellenic Seaplanes σχετικά με την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ζακύνθου.

Όπως όλα δείχνουν, το Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται ένα βήμα πριν λήξει οριστικά την συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία, που κατά το παρελθόν είχε αναλάβει το φάκελο του υδατοδρομίου Ζακύνθου, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία, αυτή τη φορά με την συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αυτό που εξετάζεται με προσοχή είναι αν η λύση της συνεργασίας μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να αφήσει πίσω εκκρεμότητες που αφορούν την σύμβαση που είχε υπογραφεί κατά το παρελθόν.

Όπως αναφέρθηκε και στο προχθεσινό δημοσίευμα του -Ε- μια από τις εξαγγελίες του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρου Γαλιατσάτου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα των Συλλόγων Ξενοδόχων ήταν και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ζακύνθου μέσα στο επόμενο 6μηνο.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, μιλώντας προχθές το πρωί στο ραδιόφωνο του -Ε-, η αδειοδότηση θα γίνει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ήδη χρηματοδοτεί τις σχετικές μελέτες για τα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ, πλην της Κέρκυρας και των Παξών, που ήδη έχουν αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από κάποιες εβδομάδες στην Κέρκυρα στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής και συνεχίστηκαν στη Ζάκυνθο με αφορμή την επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, μια που οι κ.κ. ΓαλιατσάτοςΝιοτόπουλος και Ζήβας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικότερα και το συγκεκριμένο ζήτημα εκ του σύνεγγυς .

Προϋπόθεση είναι να υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Λιμενικό Ταμείο και Περιφέρεια προκειμένου η ΠΙΝ να χρηματοδοτήσει την μελέτη προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την μελέτη και για να γίνει αυτό χρειάζεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την Λιμενική Επιτροπή.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πάντως για ακόμη μια φορά μέσω του -Ε- έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που η Ζάκυνθος ακόμη δεν έχει αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ επεσήμανε ότι η εταιρεία με την οποία σύναψε σύμβαση η προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, δεν έχει αδειοδοτήσει καμία αντίστοιχη εγκατάσταση κατά το παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε πως η ΠΙΝ θα συνδράμει με πόρους και τεχνικά μέσα για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου η διαχείριση του οποίου όμως θα μείνει στο Λιμενικό Ταμείο.

πηγή: ErmisNews