Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάνουν τη δουλειά τους 23 εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ
29 Δεκεμβρίου 2017 / 11:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για 23 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε παράνομη την πρόσληψη των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, λόγω προηγούμενης απόφασης του 2014 που είχε κρίνει νόμιμη την απόλυσή τους. Έτσι η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας ουσιαστικά αναγκάζεται να λύσει τη σύμβαση εργασίας που είχε συνάψει μαζί τους τον Οκτώβρη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Αλέκος Φαϊτάς, μιλώντας στην Ενημέρωση, ανέφερε ότι η απόλυση των εργαζομένων θα προκαλέσει πρόβλημα στη ήδη δύσκολη λειτουργία της επιχείρησης, ωστόσο η ΔΕΥΑΚ δεν έχει πολλά περιθώρια να ανατρέψει την απόφαση, παρά μόνον αν το πετύχουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με ένδικα μέσα.
Συμπληρώνοντας, ανέφερε ότι η πρόσληψη των 23 αυτών εργαζομένων ήταν ευεργετική για τη λειτουργία της επιχείρησης καθώς ήταν απαραίτητη ενίσχυση στις βάρδιες των συνεργείων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το συνεργείο της αποχέτευσης διαθέτει μόνον 6 άτομα, εκ των οποίων οι 2 οδηγοί. 

Σχετικά με την τρίμηνη πληρωμή που βρισκόταν σε εκκρεμότητα, ο Αλέκος Φαϊτάς ενημέρωσε ότι με ενέργειες της ΔΕΥΑΚ, έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των δικαιούχων με δύο από τους τρείς μισθούς. «Θα πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα» λέει ο κ. Φαϊτάς. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας» 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.