Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι προβλέπεται στο σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2018

σχέδιο τουριστικής προβολής
28 Δεκεμβρίου 2017 / 10:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με προϋπολογισμό 248.000€, χέρι-χέρι με την «Οδύσσεια» και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Οδυσσέως Ξενία» ονομάζεται το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού που εισηγείται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας. Μιλώντας στο enimerosi.com, ο Βασίλης Καββαδίας, ανέφερε τους πέντε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται το σχέδιο, στοχεύοντας να ξεφύγει από τους παλιούς ξεπερασμένους τρόπους προβολής (τουριστικές εκθέσεις, φυλλάδια, bloggers κ.λπ).

Παρά τον σκεπτικισμό με τον οποίον έχουν αντιμετωπίσει την ιδέα, τόσο η Περιφέρεια όσο και τα άλλα νησιά του Ιονίου, ο τίτλος «Οδυσσέως Ξενία» μαρτυρά πως το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2018 αποτελεί συνέχεια του σχεδιασμού που έχει προαναγγελθεί από τον αντιδήμαρχο για την τουριστική εκμετάλλευση της Οδύσσειας, ενός από τα πιο πολυμεταφρασμένα έργα παγκοσμίως. Εστιάζει μάλιστα στην φιλοξενία, χαρακτηριστικό των Κερκυραίων στην όγδοη Ραψωδία του Ομηρικού Έπους.

Οι πέντε άξονες πάνω στους οποίους κινείται το σχέδιο τουριστικής προβολής:
1. Φιλοξενία (πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις σε ετήσια βάση)
2. Αφήγηση (διοργάνωση συνεδρίων)
3. Εναλλακτικός τουρισμός (χειμερινός, αθλητικός, αγροτουρισμός)
4. Σύστημα διακυβέρνησης (σύστημα διαχείρισης προορισμού-DMO, φορέας διαχείρισης ομηρικών δράσεων)
5. Υποστηρικτικές δράσεις (εκτυπώσεις φυλλαδίων, προώθηση μέσω bloggers κ.λπ.) 

«Μελετήσαμε τα παραδείγματα άλλων τουριστικών προορισμών, όπως η Θεσσαλονίκη, η Ροδος, τα Χανιά, το Ηράκλειο. Επίσης ενσωματώσαμε πολλές από τις δράσεις της πρότασης που είχαμε υποβάλλει για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021», λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού. «Οπωσδήποτε το σχέδιο τουριστικής προβολής, θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία αντλεί χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα για πολιτιστικές και τουριστικές επενδύσεις. Έτσι, μαζί με την Οδύσσεια, αποτελούν ένα σύνολο με εσωτερική συνοχή. Το ποσό των 248.000€ προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου και αφορά αμιγώς τουριστικές δράσεις, Σε συνδυασμό όμως με άλλους "κωδικούς" π.χ. αθλητισμού, πολιτισμού, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. αναμένουμε πολύ περισσότερες χρηματοδοτήσεις» κατέληξε ο Βασ. Καββαδίας.
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.