Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτιάξτε την αποχέτευση στον καταυλισμό, κινδυνεύουμε όλοι!

Καταυλισμός προσφύγων
06 Απριλίου 2016 / 16:23

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Προέδρου του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για τα υγειονομικά ζητήματα του προσφυγικού, Νικόλαου Παπαευθυμίου, και τη διαπίστωση του ιδίου πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό του αποχετευτικού στον καταυλισμό του Κατσικά, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«δεν έχουμε ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις που λάβαμε από το Διοικητή του ΕΚΕΠΥ. Θα κλιμακώσουμε τις πιέσεις μας για το ζήτημα των υγιεινομικών κινδύνων στην περιοχή. Οφείλουμε να το κάνουμε γιατί το είπαμε επαλειμμένα  πως όπως οφείλαμε να δείξουμε τον ανθρωπισμό μας για την υποδοχή των προσφύγων, οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και των προσφύγων που ζούνε στον καταυλισμό με αυτές τις συνθήκες και των πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών της περιοχής πλησίον του καταυλισμού.
Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά πως αυτή είναι ακόμα η ώρα της πρόληψης. Θέλουμε να παρθούνε δραστικά μέτρα σε αυτή τη φάση που μπορούν να είναι προληπτικά τα μέτρα.
Ας αναλάβουν την ευθύνη τους στην κυβέρνηση. Από κει και πέρα μπορούμε να κλιμακώσουμε κι εμείς τις αντιδράσεις μας».
 Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε πως η ΔΕΥΑΙ ταχύτατα έκανε όλες τις ενέργειες και προχώρησε στη μελέτη για την αποχέτευση του καταυλισμού, η οποία έχει αποσταλλεί στο Υπουργείο Άμυνας  και κοινοποιήθηκε στο τοπικό συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό.