Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεφαλονιά: Εκδήλωση για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020

kefalonianews
25 Οκτωβρίου 2017 / 10:28

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δημοτικό Θέατρο , για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στους Δήμους Κεφαλλονιάς – Ιθάκης”.

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος και η διαμόρφωση της τοπικής
στρατηγικής, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων των
Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Στο πλαίσιο συμμετοχής στις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης, οι φορείς της περιοχής και ο τοπικός πληθυσμός της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες αλλά και μία καταρχήν εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020.

Οι Δήμοι κεφαλλονιάς και Ιθάκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έλαβαν την πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής να συγκροτήσουν την τοπική εταιρική σχέση και να σχεδιάσουν το τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης στα πλαίσιο του CLLD/ LEADER 2014 – 2020, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων περιοχών της χώρας μεταξύ αυτών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του Δικτύου Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

Κατέχοντας εμπειρία ετών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, στελέχη της
Αναπτυξιακής Πάρνωνα και ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες θα βρεθούν στο νησί μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δικτύου, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες,κ.λπ.).

Η συνολική έκταση και ο μόνιμος πληθυσμός των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, υπολογίζεται σε ~857,7 km2 και 39.032 κατοίκους αντίστοιχα.
Η εκδήλωση είχε στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων,
απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).

Χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας.

Δελτίο τύπου του Δίκτυου.

Για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER),μίλησαν:

Η κ. Σοφία Γαρμπή αντιδήμαρχος, με θέμα: “Η πρωτοβουλία για την τοπική στρατηγική CLLD 2014 – 2020, στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη”.

Ο κ. Χαραλ. Λυσίκατος, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, με θέμα: “Καλές πρακτικές του προγράμματος LEADER στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η περίπτωση του Λεωνίδιου”.

Ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ, με θέμα: “Βασικοί άξονες ανάπτυξης της τοπικής στρατηγικής του προγράμματος”καλές πρακτικές νησιωτικής ανάπτυξης”, στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης”

Ο κ. Σωτήρης Μπόλης, Ηλ. Μηχανικός, Σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης.  με θέμα: “Καλές πρακτικές του LEADER στον πολιτισμό, της τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια”.

Σύνθεση ΔΣ και ΕΔΠ CLLD/LEADER 2014 – 2020

Διοικητικό Συμβούλιο:  Πρόεδρος: Παναγής Δρακουλόγκωνας, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. – Αντιπρόεδρος, Διον. Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης.

Μέλη: Ανδρον. Νικόλας Βαλλιανάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος – Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Δημοτικός Σύμβουλος – Αντώνης Παπαδάτος, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης – Μαρίσης Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ – Σοφία Γαρμπή, Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διαχειρίστρια Δικτύου.

Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ)

Πρόεδρος: Σοφία Γαρμπή Αντιδήμαρχος ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Μέλη: Διονύσιος Στανίτσας, Δήμαρχος Ιοάκης – Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος Επαγγελματικού Σωματείου “Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης” – Μιχάλης Κονταρίνης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Αλιευτικού Σωματείου “Ο Κέφαλος” – Παναγής Γαλιοατσάτος, Πρόεδρος Αφροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλληνίας – Γεράσιμος Γαλανός, Πρόεδρος Πολιτιστικού Σωματείου “Πάλιος”. (Να ενημερώσω την κ. Γαρμπή ότι αυτό το Πολιτιστικό Σωματείο δεν λειτουργεί).

Πηγή: kefalonianews (πιέστε εδώ για να μεταβείτε στη δημοσίευση)