Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πράσινο φως από Γαβρόγλου για νέο τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Υπουργός Παιδείας
14 Οκτωβρίου 2017 / 15:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το αίτημα για τμήμα Τουρισμού, είναι πολύ ώριμο και πρέπει να υλοποιηθεί στην Κέρκυρα, είπε κατηγορηματικά ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα.

Προηγήθηκε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων και τονίστηκε ότι έγινε το πρώτο βήμα στην αναζήτηση των σημείων σύγκλισης. Ο Υπουργός μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για χαθούν θέσεις εργασίας, ούτε να προκύψει υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τίτλων και συμφώνησε με τον Πρύτανη ότι η επιτυχία του σχεδιασμού προϋποθέτει την οικονομική ενίσχυση από κρατικούς πόρους.

 Όσον αφορά την ίδρυση νέου Τμήματος Τουρισμού, ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στηρίζει το αίτημα της Πρυτανείας καθόσον είναι πλέον ώριμο. Μάλιστα λόγω του αντικειμένου και της ανάγκης συνέργειας με άλλους πανεπιστημιακούς τομείς, επιβάλλεται το τμήμα αυτό να είναι στην Κέρκυρα.