Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αλεύχιμον και της Επιτροπής Πολιτών για τον ΧΥΤΑ Νότου (Βίντεο)

ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας
10 Οκτωβρίου 2017 / 14:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεσή τους στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, εξέφρασαν για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά με την παρουσία τους στα γραφεία της Περιφέρειας, τα μέλη του Αλεύχιμον και της Επιτροπής Πολιτών Κατά της Αδειοδότησης του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Σε δηλώσεις του στην Ενημέρωση, το μέλος του Αλεύχιμον και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής πολιτών, Σπύρος Κουρής, έκανε λόγο για ζητήματα νομιμότητας που αποτρέπουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και για την ώριμη όπως τη χαρακτήρισε αντίδραση της "ευρύτερης κοινωνίας", η οποία όπως είπε διεκδικεί με τις κινητοποιήσεις της να μην καταστρατηγείται το πλαίσιο στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. 

Να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης, εκπρόσωποι των συγκεκριμένων φορέων, διάβασαν την ανακοίνωση/ καταγγελία τους, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις της Περιφερειακής Αρχής. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι ο Περιφερειάρχης επιχειρεί να σπείρει τον διχασμό ανάμεσα στους Λευκιμμιώτες. Ζήτησαν να τους χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, να μην "εκθέσει δημόσιους υπαλλήλους σε κίνδυνο υποθήκευσης του μέλλοντός τους σε αστικές και ποινικές αξιώσεις τρίτων για ενδεχόμενη προσβολή προσωπικότητας" και να μπει ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό σχετική γνωμοδότηση. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπαν, θα προβούν σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποκατάσταση της έννομης τάξης. 

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων απάντησε ότι δεν είναι σωστό να αναφέρεται ότι θα πάνε στα δικαστήρια τους δημοσίους υπαλλήλους αν υπογράψουν. Τόνισε μάλιστα, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρουν την ΠΙΝ απέναντί τους. Όσον αφορά στο κομμάτι του ρατσισμού, σημείωσε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να δει τις περιοχές και τα προβλήματά τους και να τις στηριξουν όπου χρειάζεται. Πρόσθεσε ότι στην περιοχή της Λευκίμμης, έχουν εντοπιστεί διάφορα προβλήματα στα οποία θα δώσει βάση η Περιφέρεια. (όπως η ύδρευση, η αντικατάσταση των αγωγών, το ποτάμι κ.α.). "Έχουμε έντονο προβληματισμό για την περιοχή και τα προβλήματά της", είπε τέλος ο Περιφερειάρχης.