Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών
06 Οκτωβρίου 2017 / 09:21

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στη λιμνοθάλασσα Βατάτσας στο Δρέπανο.

Η εκδήλωση, η οποία συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ήταν αφιερωμένη στην αξία της προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας συνοδεία των δασκάλων τους.

Οι δραστηριότητες της γιορτής ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τη σημασία της μετανάστευσης και την προστασία των βιοτόπων των μεταναστευτικών πουλιών, έγιναν ορνιθοπαρατηρητές για μια μέρα, καταγράφοντας σε ειδικό πρωτόκολλο τα είδη πουλιών που υπήρχαν στον υγροβιότοπο καθώς και τα χαρακτηριστικά τους, όπως τα παρατηρούσαν μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του φορέα διαχείρισης. Στη συνέχεια έκαναν χειροτεχνίες φτιάχνοντας μάσκες και ζωγραφική πάνω σε πέτρες αποτυπώνοντας το θέμα της γιορτής που ήταν "Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους". 

thespro.gr