Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά- Ανενεργά τα μέτωπα στη Ζάκυνθο

πυρκαγιά Κεφαλονιά
17 Αυγούστου 2017 / 09:44

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στη Ζάκυνθο τα μέτωπα ηρέμησαν και όλα δείχνουν πως η Π.Υ. κέρδισε τη μάχη με τις φλόγες. Τα βλέμματα και η αγωνία πλέον όλων είναι στραμμένα προς την Κεφαλονιά.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Οι πυρκαγιές της Κεφαλονιάς, στην περιοχή Σιμωτάτα - Λουρδάτα που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:23 σε αγροτοδασική έκταση, έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στην κατάσβεση της λαμβάνουν μέρος, 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 5 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, 26 εθελοντές, 2 Ε/Π και 1 Α/Φ PZL. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με προσωπικό και οχήματα από την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και πεζοπόρο τμήμα από την Πελοπόννησο. Δύο μέτωπα παραμένουν ανοιχτά στους πρόποδες του Αίνου. Ένα στο Ρατζακλί και ένα στα Σιμωτάτα και Λουρδάτα. 

Στην περιοχή Ρατζακλί εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στις 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 01:46, η οποία είναι υπό μερικό έλεγχο.

Οι πυρκαγιές της Ζακύνθου παραμένουν χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές του νησιού παραμένουν αμετάβλητες. Στην κατάσβεση αυτών λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Έβρου, Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, και τα νησιά Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Ψαρά.