Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τις 9:30 της Πέμπτης η αιμοδοσία των Κερκυραίων μηχανικών του ΤΕΕ

Αιμοδοσία
19 Ιουλίου 2017 / 17:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος «ΣΧΕΡΑΝΙ» και η Διοικούσα Επιτροπή του Π. Τμήματος, καλούν τα μέλη του Π. Τμήματος να λάβουν μέρος στην έβδομη κατά σειρά οργανωμένη αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Π. Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, από 09.30 έως 12.30, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο.

Το Περιφερειακό Τμήμα ίδρυσε την Τράπεζα Αίματος με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίδα = σταγόνα), το έτος 2011.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος, μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορεί να γίνουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Νομού, τα συγγενικά τους πρόσωπα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία αλλά και τρίτοι.
Η συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι μια ασφαλής διαδικασία, χωρίς επιπλοκές στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, πάνω από το 18ο έτος της ηλικίας τους, που δεν αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα υγείας.
Από τις έξι πρώτες αιμοληψίες που οργανώθηκαν, συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός φιαλών, μέρος των οποίων ήδη διατέθηκε για την κάλυψη αναγκών των μηχανικών καθώς και μελών των οικογενειών τους.
Η τριμελής Επιτροπή Αιμοδοσίας της Τράπεζα Αίματος, που έχει την ευθύνη λειτουργίας της, προγραμματίζει την επόμενη αιμοδοσία πριν το τέλος του έτους ενώ στόχος της είναι η πραγματοποίηση, τουλάχιστον, δύο αιμοδοσιών τον χρόνο.