Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοι κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
16 Ιανουαρίου 2024 / 17:27
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σωματεία, σύλλογοι αθλητικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί, φιλαρμονικές και ομάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε χρόνο, στις αρχές του, σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι αθλητικοί, κοινωνικοί και  πολιτιστικοί, φιλαρμονικές και ομάδες κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Ήδη έχουν ανακοινωθεί και προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες και καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί σ΄αυτή τη γιορτή:

Η Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Κέρκυρας

Καλωσορίζοντας το νέο έτος τα αθλητικά σωματεία Μ.Α.Σ.Τρικάλων - Α.Λ.Μ.Κέρκυρας- ΛΕ.Μ.Σπερχειάδας και Λ.Α.ΜΟΤ. Άρτας σας προσκαλούν στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις motocross για εθιμοτυπική κοπή πίτας με ανοιχτές προπονήσεις για τους αναβάτες!! Ημερομηνίες...28/1 Κέρκυρα, 11/2 Άρτα, 25/2 Τρίκαλα, ....10/3 Σπερχειάδα...Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους!! Η εκδήλωση θα γίνει στο Corfu MX Park στον Άγιο Ματθαίο

 

Η Τ.Ο. Νότιας Κέρκυρας, ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Η Τ.Ο. Νότιας Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 21:00 στην ταβέρνα Αγουνίστρα, στους Αργυράδες.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ματθαίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ματθαίου κόβει την πίτα του στις 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παράρτημα Κέρκυρας κόβει την πίτας  της η οποία θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 στο Αμφιθέατρο του 1ου Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας. Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών «Θαλής», «Ευκλείδης», στον τοπικό διαγωνισμό «Κώστας Ζερβός» για μαθητές της Α Γυμνασίου και στο διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων «Πυθαγόρας».

Ενωση Παλαιών Προσκόπων 1ου Συστήματος

Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Κέρκυρας θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 12:00 στην συνεδριακή αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος  Κέρκυρας (στο Νέο Λιμάνι).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδάδων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδάδων θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 17:00 στην αίθουσα του Συλλόγου (στο χώρο θα διατίθονται σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά).

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο JASMINE cafe bar την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 20:30. Θα υπάρχουν πλούσια δώρα.

Η Συμφωνική Μίκης Θεοδωράκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:30, στο χώρο του ΣΥΠΑΠ – Φαληράκι κόβει την βασιλόπιτά της. Κατά την εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος.

Ο Faros Corfu Community Center

Ο Faros Corfu Community Center κόβει την πίτα του και καλωσορίζει την νέα χρονιά την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 18:00 στο χώρο του στα Γουβιά (Εθν. Παλαιοκαστρίτσας).

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιού Βελονάδων "Η Αναγέννηση"

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιού Βελονάδων "Η Αναγέννηση" κόβουν την πίτα τους και διοργανώνουν συνεστίαση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Olympic Palace στο Σιδάρι με ζωντανή μουσική και πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Πληροφορίες στο τηλ. 6980554906 (π. Θεοφάνης Γάλλος)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλεκα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και η Ενορία Πέλεκα σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πέλεκα, στις 20 Ιανουαρίου 2024 Σάββατο και ώρα 19.00. Συμμετέχουν: Τα τμήματα παραδοσιακού χορού του συλλόγου. Στο χώρο θα προσφέρονται λουκουμάδες και κεράσματα.

Η Βυζαντινή Χορωδία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας πραγματοποιεί πανηγυρικό εσπερινό όπου θα ψάλει και θα ακολουθήσει η ευλογία της  Αγιοβασιλόπιτας της Χορωδίας  την Κυριακή 28/1/2024 στις 18:00 στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Γαρίτσας.

Το τμήμα Ταεκβοντό, του ΑΠΣ Ηρακλή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του τμήματος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ του Συλλόγου ΑΠΣ Ηρακλή, για την κοπή της Βασιλόπιτας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 το απόγευμα. Θα γίνει απονομή έγχρωμων ζωνών, διπλωμάτων Dan, και βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν το 2023. Είσοδος ελεύθερη. (Οι αθλητές θα φοράνε Ντόμποκ με αθλητικά παπούτσια)

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει Μουσικό Σύνολο της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του Παύλου Κοντού. Με την ευκαιρία αυτή θα βραβευτούν οι μαθητές του Γαστουρίου που εισήχθησαν το 2023 στα ΑΕΙ της χώρας μας.

Το Καββαλούρι, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός του Σύλλογος Νυμφών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κοινότητα, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλουρίου διοργανώνει την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας τους την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 μμ στην Ζωοδόχο Πηγή Καβαλλουρίου.

Η Ε.Μ.Ε.Δ. Κέρκυρας

Το Δ.Σ της Ε.Μ.Ε.Δ Κέρκυρας προσκαλεί την Κυριακή 04/02/2024 και ώρα 12.00μ.μ στο χώρο στον Ι.Ο.Κ  (απέναντι από το club 54) τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της στην κοπή της ετήσιας πίτας. Εκεί θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Θα χαρούμε να έρθετε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να μας γνωρίσετε από κοντά. Εμάς και το έργο μας.

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.