Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

ΚΝΕ
30 Nov -0001 / 00:00

Το 49ο Φεστιβάλ επιδιώκουμε να αποτελέσει, για μια ακόμα χρονιά, ανάσα πολιτισμού και αγωνιστικής συνάντησης για την νεολαία, και όχι μόνο, του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ ξεκινά την προετοιμασία του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Πάνω Πλατεία. Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)», εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».

Το 49ο Φεστιβάλ επιδιώκουμε να αποτελέσει, για μια ακόμα χρονιά, ανάσα πολιτισμού και αγωνιστικής συνάντησης για την νεολαία, και όχι μόνο, του νησιού.

Να συναντηθούμε ξανά με όλους εκείνους που δίνουμε μαζί μικρές και μεγαλύτερες μάχες καθημερινά, που συναντηθήκαμε και συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για το σχολείο, για τις σπουδές και τα πτυχία, για τη δουλειά με δικαιώματα, για τα σπίτια του λαού που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, που φωνάξαμε μαζί " τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που παλέψαμε ενάντια στις φλόγες και εδώ στο νησί μας τις προηγούμενες ημέρες, εκφράζοντας έμπρακτα ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό....

Στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ, διοργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων και εκδρομών σε όλο το νησί και καλούμε κάθε νέο και νέα να πάρει μέρος σε αυτές, να γνωρίσει από κοντά την οργάνωση της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 27/7 20:30 στο Άλσος της Γαρίτσας με προβολή ταινίας και συνεχίζεται με ρεμπέτικο γλέντι στους Κουραμάδες, την Κυριακή 6/8!''