Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία Δημάρχου στον Βίδο

Βίδος
22 Απριλίου 2017 / 20:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτοψία στον Βίδο έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος και οι εμπλεκόμενοι με τον έναν ή το άλλον τρόπο αντιδήμαρχοι,

Γ. Ραιδεστινός, Ν. Αναστασόπουλος, Α. Γουλής, Βασίλης Καββαδίας, Γ. Παντελιός και Άρης Μπαλής, μαζί με τον εντεταλμένο, δημοτικό σύμβουλο, Ν. Κορακιανίτη.  Η αυτοψία έγινε ύστερα από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο εστιατόριο με τις παρεμβάσεις και κυρίως τις κατασκευές περιμετρικά του κτηρίου.

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες έχουν διακοπεί ύστερα από την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ενώ σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους επιχειρηματίες που τον διαχειρίζονται, έχει ανατεθεί η σύνταξη πρότασης, προκειμένου να περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και να αδειοδοτηθεί.

Η θέση της δημοτικής Αρχής, έτσι όπως διατυπώθηκε και με την ευκαιρία της αυτοψίας, είναι να επιμείνει στην υποχρέωση επίδειξης σεβασμού στον ιερό αλλά και κοινόχρηστο χώρο της νησίδας, στην καθαίρεση κάθε αυθαιρεσίας, ενέργειες που αναμένεται να θέσει ο δήμαρχος στους επιχειρηματίες σε επικείμενη συνάντησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, στη μικρή σύσκεψη που ακολούθησε την επίσκεψη στον Βίδο, οι όποιες επαγγελματικές δραστηριότητες εκεί μόνον υποστηρικτικές μπορεί να είναι στη λειτουργία του μνημείου και του χώρου και μ' αυτό το πνεύμα παραχωρείται η χρήση των δημοτικών κτηρίων και χώρων.
Σημειωτέον ότι η σύμβαση με τον εστιάτορα που διαχειρίζεται την επιχείρηση εκπνέει στις 31 Μαΐου ενώ η δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να προκηρύξει την εκμετάλλευση των παραλιών της νησίδας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ